Simona Halep a fost eliminată în sferturile de finală de la Australian Open 2021 de către Serena Williams. Jucătoarea din Statele Unite s-a impus în minimum de seturi, scor 6-3, 6-3, și a avansat în semifinalele turneului de la Melbourne.
https://i.eurosport.com/2021/02/09/2989473.jpg

Australian Open | Serena Williams, pusă pe glume după victoria cu Simona Halep

Australian Open
Simona Halep, inclusă în TOP 5 cele mai spectaculoase momente de la Australian Open 2021
25/02/2021 LA 12:39
Extrem de entuziasmată după calificarea în semifinalele Australian Open, Serena Williams a oferit gluma zilei la conferința de presă. Jucătoarea din Statele Unite a fost întrebată despre viteza sa de deplasare din teren, care a ajutat-o enorm în timpul schimburilor de mingi din meciul cu Simona Halep:
Reporter: "În setul 2, la scorul de 3-3, ai câștigat un schimb de 20 de mingi, pe serviciul Simonei Halep. Apoi ai câștigat alte 12 schimburi. Când a fost ultima oară când ai simțit că astfel de schimburi îți aparțin?"
Serena Williams: "Cu siguranță a fost un minut extrem de lung (n.r. - în timpul schimbului). Cred că ultima oară când m-am simțit așa s-a întâmplat în vara anului 1926 (râde). Îmi plac schimburile lungi și mă descurc bine la acest capitol. Trebuie să fiu conștientă de lucrurile la care mă descurc, precum forța din timpul schimburilor"

Simona Halep - Serena Williams 3-6, 3-6, la Australian Open. Prima reacție a americancei

Australian Open | Simona Halep - Serena Williams 3-6, 3-6

Simona venea la meciul cu Serena Williams după dueluri dificile în optimile și în runda a treia a turneului. Totuși, toată lumea avea încă în cap finala de la Wimbledon 2019 atunci când Halep s-a impus clar, fără probleme, în două seturi pentru a cuceri primul său trofeu la Londra. Astfel, cu o Serena care are ca obiectiv Grand Slam-ul 24 și a fost deja oprită din a atinge acest obiectiv de Halep, românca avea în față o adversară extrem de determinată.
Meciul a început un ritm bun, ambele jucătoare lovind puternic mingea iar Serena părea să ia deja un avans când a făcut primul break cu prima ocazie, însă Halep a revenit rapid și a făcut imediat rebreak. Simona a continuat perioada bună și a câștigat fără probleme următorul game pentru a face 2-2.

Simona Halep - Serena Williams, la Australian Open. Punct superb câștigat de campioana noastră

Game-urile primului set au fost echilibrate, însă forța loviturilor Serenei și-a spus cuvântul iar după o serie impresionantă de lovituri, americanca a făcut din nou break-ul pentru a se distanța la 4-2, în ciuda unui procent de doar 56% la primul serviciu. De cealaltă parte, după doar cinci game-uri, Halep a avut deja trei erori neforțate, câte a făcut în toată finala cu Serena de la Wimbledon 2019.
În cele din urmă, deși Halep și-a făcut fără probleme serviciul, Williams a câștigat primul set cu 6-3 câștigând ultmul game categoric.

Simona Halep - Serena Williams, la Australian Open 2021. Punctul care a înfuriat-o pe româncă

Australian Open | Simona Halep, eliminată în sferturi de Serena Williams

Simona a început excelent al doilea set. A trecut cu brio de un prim game echilibrat pe propriul serviciu pentru ca apoi să convertească a doua din cele trei mingi de break pentru a prelua conducerea cu 2-0.
Serena a revenit imediat cu rebreak, dar Halep a câștigat ulterior din nou pe serviciul americancei pentru a face 3-1. Cu toate acestea, au urmat trei game-uri consecutive luate de Serena, dintre care două contra serviciului pentru a face 4-3, într-un moment cheie din meci.
Meciul a curs în continuare în favoarea americancei iar în cele din urmă Serena și-a adjudecat și al doilea set pentru a se califica în semifinale acolo unde va da piept cu Naomi Osaka, favorita numărul trei.
O ofertă imbatabilă pentru un tenis care întoarce capete. Aplicația Eurosport Player la 0,99€ pentru o lună.
Australian Open
Australian Open | Djokovic - Medvedev. Sârbul nu se teme de noua generație! Ce a spus despre rus
20/02/2021 LA 18:59
Australian Open
Australian Open | Medvedev s-a amuzat pe Twitter, după victoria cu Tsitsipas: "Să fim serioși!"
19/02/2021 LA 16:57