Veronika Kudermetova, viitoarea adversă a Simonei Halep, are 23 de ani și are în palmares un singur trofeu WTA, obținut la dublu la Wuhan Open 2019 alături de Duan Yingying.
Cea mai bună clasare a rusoaicei este chiar cea din acest moment - locul 36 mondial, ea fiind favorita numărul 32 la Australian Open. Cariera sportivei născute la Kazan este, așadar, pe o traiectorie ascendentă.
Debutul ei la Grand Slam-uri a avut loc la Australian Open 2017 atunci când a pierdut în prima rundă a calificărilor. Kudermetova a câștigat pentru prima oară un meci din calificările unui turneu important la Roland Garros în același an iar câteva luni mai târziu a ajuns la primul ei turneu WTA 125K, până în sferturile de finală.
Australian Open
Simona Halep, inclusă în TOP 5 cele mai spectaculoase momente de la Australian Open 2021
25/02/2021 LA 12:39

Kudermetova s-a lansat cu adevărat în 2019

Însă abia doi ani mai târziu, în 2019, cariera rusoaicei a luat cu adevărat avânt. Atunci ea a ajuns în sferturile de finală de la Shenzen Open învingând-o pe Anastasia Pavlyunchenkova. De asemenea, ea s-a calificat pe tabloul principal pentru prima oară în carieră la Australian Open, însă a pierdut în fața Sofiei Kenin în prima rundă.
Tot în 2019 Kudermetov a obținut primele sale victorii pe tabloul principal al unui Grand Slam, învingând-o la Roland Garros 2019 pe favorita numărul 13, Caroline Wozniacki.
Kudermetova are un stil de joc extrem de agresiv și variat, care implică tot terenul. Serviciul este unul extrem de puternic, cu o viteză maximă de 183 km/h, ceea ce îi aduce numeroși ași. Ea are o tendință să își asume riscuri pe al doilea serviciu, având destul de multe duble greșeli pe meci însă acest lucru ar putea permite Simonei un retur puternic care să o pună în dificultate.
O ofertă imbatabilă pentru un tenis care întoarce capete. Aplicația Eurosport Player la 0,99€ pentru o lună.
Australian Open
Australian Open | Djokovic - Medvedev. Sârbul nu se teme de noua generație! Ce a spus despre rus
20/02/2021 LA 18:59
Australian Open
Australian Open | Medvedev s-a amuzat pe Twitter, după victoria cu Tsitsipas: "Să fim serioși!"
19/02/2021 LA 16:57