Djokovic nu îşi va apăra titlul de la Australian Open, după ce Tribunalul nu i-a mai dat dreptate în procesul ridicării vizei de către ministrul imigrării, Alex Hawke. Ca atare, Nole nu va fi la startul primului Grand Slam al anului, iar locul său pe tablou va fi luat de un "lucky loser", italianul Caruso. Acesta va juca luni contra sârbului Kecmanovic, în locul lui Djokovic.
Iniţial, Rublev - cap de serie numărul 5 - trebuia să "umple" jumătatea superioară de tablou, dar cum decizia privind viza a venit atât de târziu, organizatorii au apelat la calea uşoară, pentru a nu destabiliza şi mai mult lucrurile. Astfel, rusul îşi păstrează poziţia în jumătatea inferioară, iar partea superioară de tablou devine mult mai "liberă", în contextul în care principalul favorit a fost "şters".
Roland Garros
Rafa Nadal, victorie fără emoții cu Moutet, la Roland Garros! Borna impresionantă atinsă de iberic
ACUM 8 ORE
Matteo Berrettini este primul mare câştigător al acestei decizii, italianul având drum liber spre sferturile de finală. Finalistul de la Wimbledon 2021 (învins chiar de Djokovic, în ultimul act) ar fi trebuit să îl întâlnească pe sârb, dacă ar fi fost respectate calculele hârtiei, încă din sferturi. Acum, posibilul adversar al numărului 7 mondial în această fază avansată a competiţiei e Monfils, evident un oponent mult mai slab.
CITEŞTE ŞI:
Nadal şi Zverev, bătălia pentru finala Australian Open, în absenţa lui Djokovic
Nadal se află și el pe această jumătate de tablou, dar ibericul nu ar fi avut probabil șanse în fața numărului unu mondial, într-o eventuală semifinală. Sârbul l-a învins pe "Matador" în majoritatea partidelor jucate în ultimii 5 ani, pe hard.
Acum, Rafa are o șansă în plus la finală, el și Zverev fiind acum principalii "suspecți" pentru a ajunge în ultimul act. Germanul și spaniolul s-ar întâlni în sferturi, urmând ca învingătorul din dispută să fie, probabil, mare favorit în semifinala cu Berrettini.
Zverev e creditat în acest moment cu a doua șansă la trofeu, după Medvedev, capul de serie 2, care e prezent pe jumătatea cealaltă de tablou. Fără Djokovic, neamțul are o șansă mare pentru o finală. Într-un eventual duel cu Nole, în penultimul act, Zverev trebuia să treacă peste handicapul faptului că nu l-a învins niciodată pe sârb la un Grand Slam, deși în partidele de la Jocurile Olimpice și de la Turneul Campionilor de anul trecut, "Sascha" avusese câștig de cauză. Vorbim însă de confruntări disputate după sistemul "cel mai bun din 3 seturi". La Grand Slamuri, Nole pare un adversar mult mai greu pentru Zverev.
Posibile sferturi de finală la Australian Open 2022
 • Monfils - Berrettini
 • Zverev - Nadal
 • Tsitsipas - Sinner/Ruud
 • Medvedev - Felix Auger Aliassime
Cotele la Australian Open după expulzarea lui Djokovic
 • Daniil Medvedev - 2,25
 • Alexander Zverev - 3,5
 • Rafa Nadal - 6
 • Stefanos Tsitsipas - 16
 • Jannik Sinner - 20
 • Matteo Berrettini - 25
 • Andrey Rublev - 33
 • Carlos Alcaraz - 40
 • Felix Auger Aliassime - 50
Australian Open 2022 se vede în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player (17-30 ianuarie).
Roland Garros
Djokovic e în turul 3 la Roland Garros! Sârbul l-a învins pe noul elev al lui Vajda, Alex Molcan
ACUM 13 ORE
Roland Garros
Alex Zverev, în turul 3 la Roland Garros, după o revenire fantastică în fața unui out-sider
ACUM 13 ORE