Numărul unu mondial al tenisului masculin, care nu va putea participa la Australian Open unde viza un al 21-lea titlu de Mare Şlem, trebuie mai întâi să ia un zbor spre Dubai.
Tribunalul federal australian a respins, duminică, apelul depus de Novak Djokovic împotriva anulării vizei sale şi a deportării din Australia, transmit agenţiile internaţionale de presă.
Tenis
Clasamentul turneelor mari câștigate în ATP, actualizat. Diferența dintre Djokovic, Nadal și Federer
ACUM 21 ORE
Verdictul anunţat de judecătorul şef James Allsop a venit în urma unei decizii unanime a celor trei judecători care au participat la audierea cazului la Tribunalul Federal al Australiei.
Această decizie înseamnă că Djokovic, nevaccinat contra Covid-19 şi intrat în Australia în baza unei excepţii medicale, nu mai poate întreprinde alte acţiuni legale şi astfel nu îşi va putea apăra titlul de campion la turneul Australian Open, care începe luni şi ar putea primi o interdicţie de trei ani de a intra în Australia.
Pe 5 ianuarie, la sosirea în Australia, Djokovic a fost reţinut pe aeroportul din Melbourne, iar viza sa de intrare, obţinută în urma unei scutiri medicale de la vaccinarea obligatorie impusă de autorităţile australiene, a fost revocată. Luni 10 ianuarie, Djokovic a obţinut în justiţie anularea deciziei de revocare a vizei.
Sârbul a recunoscut, miercuri, că a comis o "eroare umană, cu certitudine nu intenţionată" în declaraţia sa de călătorie făcută în faţa autorităţilor australiene, completată de o persoană din staff, care a bifat caseta greşită în legătură cu călătoriile sale anterioare sosirii în Australia.
Novak Djokovic deţine recordul de titluri de Mare Şlem câştigate (20), împreună cu Rafael Nadal şi Roger Federer. Djokovic este şi deţinătorul recordului de titluri cucerite la Australia Open (nouă) şi campionul en titre.
CITEŞTE ŞI:
MATS WILANDER A FĂCUT LUMINĂ ÎN CAZUL "NOVAK DJOKOVIC": "DACĂ CRED CĂ E DECIZIA CORECTĂ?". ANUNŢUL FĂRĂ ECHIVOC

Tennis Australia respectă decizia expulzării lui Djokovic

Federaţia australiană de tenis (Tennis Australia) a afirmat că "respectă" decizia justiţiei de a-l expulza pe Novak Djokovic şi a precizat că N.1 mondial va fi înlocuit cu un "lucky loser" pe tabloul principal al Australian Open.
În afacerea Djokovic, comunicatul TA a subliniat că "Tennis Australia respectă decizia Tribunalului federal" australian.
"Potrivit regulilor turneelor de Mare Şlem, un lucky loser (jucător eliminat în ultimul tur al calificărilor - n. r.) va prelua poziţia de cap de serie numărul unu", a adăugat TA.
Este o mare şansă pentru sârbul Miomir Kecmanovic (78 ATP) care, în loc să-l întâlnească pe compatriotul său în faţa căruia avea şanse mici, îl va înfrunta deci pe italianul Salvatore Caruso (150 ATP).
"Ne aşteptăm deci la un Australian Open echilibrat şi interesant şi le dorim mult succes tuturor jucătorilor", a conchis TA, care a rămas fără una din principalele sale atracţii.
Sursa: Agerpres
Australian Open 2022 se vede în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player (17-30 ianuarie).
Tenis
Novak Djokovic le-a răspuns rușilor care l-au rugat să boicoteze Wimbledon-ul! Mesajul lui Nole
ACUM 21 ORE
Roland Garros
Mouratoglou a dat verdictul! Care sunt cei 4 favoriți la câștigarea titlului de la Roland Garros
ACUM O ZI