Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Elena Rybakina, prima finalistă de la Australian Open 2023! A trecut în două seturi de Azarenka

Alex Masgras

Actualizat 26/01/2023 la 12:36 GMT+2

Elena Rybakina este prima finalistă de la Australian Open 2023. Campioana din 2022 de la Wimbledon a trecut de Victoria Azarenka în semifinale, scor 7-6 (4), 6-3.

Elena Rybakina

Credit imagine: Getty Images

Elena Rybakina s-a calificat în finala de la Australian Open, după victoria în două seturi în fața dublei campioane de la Melbourne, Victoria Azarenka. Campioana de la Wimbledon 2022 s-a impus cu 7-6(4), 6-3, după o oră și 43 de minute.
Acest articol vă este oferit de Vodafone
Acest conținut vă este oferit de Vodafone.
În ciuda faptului că Rybakina este una dintre cele mai bune jucătoare din lume la serviciu, primul game al partidei i-a aparținut Victoriei Azarenka. Dubla campioană de la Melbourne nu a reușit să se desprindă, iar Rybakina a restabilit imediat egalitatea.
În primul set, serviciul Elenei Rybakina a fost și înger, și demon. Dacă aceasta a reușit două game-uri albe, unul câștigat chiar în 70 de secunde, Rybakina a arătat slăbiciuni la serviciu în anumite momente cheie ale primului set.
picture

Cum să câştigi un game în mai puţin de 70 de secunde. Rybakina, uluitoare la serviciu

La 4-3, campioana de la Wimbledon a reușit break-ul și putea închide pe propriul serviciu primul set, având și o minge de set, salvată de Azarenka. În cele din urmă, jucătoarea din Belarus a realizat rebreak-ul, având ulterior o șansă uriașă la 5-5. Rybakina a început foarte slab pe propriul serviciu și s-a văzut imediat condusă cu 0-40, reușind în cele din urmă să câștige cinci puncte la rând pentru a câștiga game-ul.
Primul set a ajuns la tiebreak, acolo unde cele două jucătoare nu a profitat prea mult de serviciu, doar trei puncte fiind realizate pe propriul serviciu. Ultimele șase puncte au fost câștigate pe serviciul adversarei, iar Rybakina a reușit să câștige setul cu 7-4 în tiebreak.
Citește și:

Elena Rybakina, prima finalistă de la Australian Open 2023

În setul al doilea, prima care a făcut break-ul a fost Rybakina, încă din al treilea game al partidei. În următorul game pe serviciul bielorusei, Rybakina a avut alte două mingi de break, nefructificate de jucătoarea care reprezintă Kazahstan.
În cele din urmă, break-ul a venit la 4-2 pentru Rybakina. Servind pentru calificarea în finală, Rybakina a avut un nou game ezitant pe propriul serviciu. Azarenka a ajuns rapid în postura de a avea două mingi de break, reușind să recupereze un break în cele din urmă, după un serviciu doi modest al jucătoarei din Kazahstan.
Avantajul din game-ul precedent obținut de Azarenka nu a fost însă suficient. Jucătoarea din Belarus a servit slab, iar Rybakina a obținut calificarea în marea finală după ce a închis setul secund la 6-3.
În ultimul act de la Melbourne, ea o va întâlni pe câștigătoarea semifinalei dintre Magda Linette și Aryna Sabalenka.
Australian Open se vede în perioada 16 - 29 ianuarie 2023 în direct pe canalele Eurosport, dar și pe aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play. În plus, în aplicația Eurosport aveți acces la cele mai noi articole, știri și analize ale celor mai importante evenimente.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo