Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Jucătoarea zilei: Locul 170 WTA, în turul 3, după o revenire miraculoasă cu Wozniacki

Cristian Mihală

Actualizat 17/01/2024 la 06:23 GMT+2

Maria Timofeeva (170 WTA) este performera zilei la Australian Open, după ce a trecut de Caroline Wozniacki, învingătoarea din 2018 și fost lider WTA, cu scorul de scor 1-6, 6-4, 6-1. Rusoaica de 20 de ani venită din calificări s-a calificat în turul 3 la un turneu major la prima sa prezență pe tabloul unei astfel de competiții.

Timofeeva, victorie uriașă la Australian Open: a trecut de Wozniacki

Betano - Australian Open 2024
Toată emoția de la Australian Open de pe Eurosport se joacă cu Betano.
Rusia are viitor, chiar dacă în primele zile Alexandrova, Samsonova și Potapova, toate cu statutul de cap de serie, au părăsit competiția. Puștoaica Mirra Andreeva a reușit azi performanța carierei, cedându-i doar două gameuri lui Ons Jabeur (locul 6 WTA), dar și Maria Timofeeva, 20 de ani, e pe buzele tuturor, după succesul contra Carolinei Wozniacki.
"Visul meu este să câștig acest turneu și nu văd de ce nu ar fi posibil. Acesta e obiectivul. Am muncit din greu să fiu aici, nu credeam că voi mai putea concura după ce am născut de două ori. Acum joc foarte bine, așa că de ce să nu îmi doresc să câștig? Ce, nu e posibil?", declara daneza după victoria cu Linette, din primul tur.
Încrederea arătată de Caro după revenirea în circuit avea acoperire, ea câștigând 75% din partidele jucate la Melbourne, de-a lungul timpului. Și se părea că misiunea ei va fi ușoară contra Timofeevei, la cum a arătat primul set: 6-1 pentru daneză, după un set în care a avut un procentaj la primul serviciu de 84%.

Maria Timofeeva, revenire de clasă cu Wozniacki, la Australian Open

Rusoaica a găsit însă resurse nebănuite de a reveni într-o partidă pe care părea că nu o controlează deloc. Timofeeva a revenit de la set, 0-2 și două mingi de dublu break pentru adversară în setul secund. Fostul lider WTA a condus și cu 1-0 și 40-15 în decisiv, dar Timofeeva a avut nervii tari și a câștigat în cele din urmă partida.
Imediat după terminarea confruntării, Timofeeva a vorbit la superlativ despre Wozniacki și a explicat ce înseamnă pentru ea o astfel de victorie, contra unei jucătoare legendare.
"Sunt fără cuvinte. A fost o onoare pentru mine să joc împotriva unei campioane precum Caroline. Am intrat în meci fără așteptări, am vrut doar să văd de ce sunt capabilă. Am savurat fiecare moment petrecut pe teren, e o nebunie să înving o fostă câștigătoare de Grand Slam. Cinste ei că a revenit în tenis, o respect enorm. Nu aș putea fi mai fericită, nu puteam să cer mai mult de la această partidă", a spus Maria la final.
În turul următor, sportiva din Rusia va juca împotriva învingătoarei din duelul Kornneva - Haddad Maia.
Primul turneu de Grand Slam al anului, Australian Open, care se desfășoară în perioada 14-28 ianuarie 2024, poate fi urmărit în direct pe Eurosport și pe aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo