Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ostapenko și-a arătat și latura umană, la Australian Open! Cuvinte splendide despre jucătoarea care o făcea mincinoasă

Nicu Savin

Actualizat 18/01/2024 la 22:07 GMT+2

Jelena Ostapenko s-a calificat în turul 3 la Australian Open, după ce a trecut în 3 seturi de Ajla Tomljanovic. Cele două jucătoare au fost protagonistele unui scandal uriaș la Wimbledon 2021 și și-au aruncat cuvinte grele, dar astăzi au demonstrat că au trecut peste resentimente și s-au îmbrățișat la final. Mai mult, letona a declarat că se bucură să o vadă pe australiancă din nou în circuit.

Jelena Ostapenko și Ajla Tomljanovic (Australian Open 2024)

Credit imagine: Eurosport

Jelena Ostapenko traversează o formă de zile mari în acest început de an. Campioană la Adelaide, letona a continuat seria succeselor și la Australian Open, unde s-a calificat deja în turul 3. Astăzi, a 10-a jucătoare a lumii a trecut greu de Ajla Tomljanovic, scor 6-0, 3-6, 6-4.
Betano - Australian Open 2024
Toată emoția de la Australian Open de pe Eurosport se joacă cu BETANO
Letona a fost un car de nervi în finalul setului secund, când jocul nu îi mergea, dar la final a fost numai un zâmbet. Ostapenko și Tomljanovic au fost protagonistele unuia dintre cele mai mari scandaluri din istoria recentă, la Wilmbledon 2021, când și-au aruncat cuvinte grele în timpul șu după meciul câștigat de australiancă. Un time-out medical cerut de letonă în setul decisiv a scos-o din sărite pe Tomljanovic, care a făcut-o mincinoasă pe adversara sa, sugerând că nu are nicio problemă fizică, ci vrea doar să oprească seria sa bună.
La vremea respectivă, cele două au continuat răfuiala la conferința de presă, dar ambele au trecut peste acel moment neplăcut. De altfel, la finele partidei de azi, Ostapenko și Tomljanovic au oferit un moment superb, îmbrățișându-se și felicitându-se reciproc.

Jelenla Ostapenko și Ajla Tomljanovic "au îngropat securea războiului" , după duelul de la Australian Open

Mai mult, Ostapenko a a vorbit foarte frumos despre rivala sa, spunând că se bucură să o vadă din nou pe teren, după o lungă absență din circuit, generată de accidentări.
"În primul rând, este grozav să o văd pe Ajla înapoi. Știu că accidentările sunt foarte dure. E grozav să o văd jucând bine și luptând. Uneori, când primul set este prea ușor, când joci prea bine, este cea mai grea parte a jocului. Știam că nu va fi ușor în al 2-lea set, evident că am jucat foarte bine în primul set. Mă bucur că am reușit să câștig în decisiv. Vă mulțumesc (n.r. fanilor) pentru că ați stat până atât de târziu. A fost o zi lungă. Dar s-a terminat bine pentru mine, așa că sunt fericită că am trecut mai departe.", a spus Ostapenko la interviul acordat pe teren.
Ostapenko are toate șansele să-și egaleze cea mai bună performanță la Australian Open, un sfert de finală, atins chiar la ediția trecută. Pe lângă faptul că este într-o formă excelentă, letona poate profita și de faptul că un număr mare de favorite au părăsit deja competiția. Pentru un loc în optimi, Ostapenko se va duela cu Victoria Azarenka, bielorusa care a trecut azi cu ceva emoții de Clara Tauson (6-4, 3-6, 6-2).
Dacă va câștiga, Ostapenko va avea o misiune mai ușoră ulterior, pentru că ar urma să dea piept cu Emma Navarro sau Dayana Yastremska. Totuși, partida cu Azarenka de duminică se anunță una foarte grea pentru letonă. Australian Open este turneul preferat al bielorusei, campioană de două ori la Antipozi, în 2012 și 2013. În plus, istoricul meciurilor directe îi este net favorabile Vikăi, care a câștigat toate cele 3 meciuri jucate până acum împotriva lui Ostapenko, ultimul chiar la începutul acestui an, la Brisbane.
Primul turneu de Grand Slam al anului, Australian Open, care se desfășoară în perioada 14-28 ianuarie 2024, poate fi urmărit în direct pe Eurosport și pe aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo