ATP l-a suspendat pe Alexander Zverev pentru opt săptămâni și l-a amendat cu suma totală de 87.000 de euro pentru ieșirea odioasă pe care a avut-o în cadrul turneului de la Acapulco. Suspendarea va intra în vigoare doar dacă în următorul an, germanul de pe locul 3 mondial va recidiva.
Acum, înaintea debutului la turneul ATP de la Indian Wells, Zverev a comentat evenimentele care au avut loc în februarie, pe care le-a caracterizat drept cea mai mare greșeală din cariera sa. Germanul a spus că oficialii ATP vor fi îndreptățiți să îl sancționeze în cazul în care va greși din nou, dar a promis că nu va mai face niciodată un astfel de gest.
"Dacă fac asta din nou, ei au dreptul să mă sancționeze. Așa merg lucrurile. Dacă fac asta din nou înseamnă că nu am învățat nimic, corect? Cred că oricine în viață merită o a doua șansă, oricine face greșeli. Dar dacă repeți acele greșeli, înseamnă că nu înveți lecțiile.
Roland-Garros
Alexander Zverev, calificare la pas în turul doi la Roland Garros
ACUM 19 ORE
Așa că dacă se întâmpla iar, ei trebuie să mă sancționeze. Dar eu voi face totul ca să nu se mai întâmple, nu doar anul viitor, ci în întreaga mea carieră. Pot garanta că nu voi mai reacționa în acest mod în cariera mea. A fost cu siguranță cea mai rău moment din viața mea, din cariera mea, în general", a declarat Alexander Zverev.
Germanul, cap de serie numărul 3 la Indian Wells, va debuta în competiția din acest an în turul 2, unde îl va înfrunta pe câștigătorul duelului dintre Mikhail Kukushkin și Tommy Paul.
Citește și:

"Ar fi trebuit să fie în afara circuitului pentru mai multe luni"

Decizia celor de la ATP nu a fost primită foarte bine de oamenii din lumea tenisului, printre care se numără și Chris Evert. Fosta câștigătoare de Grand Slam crede că oficialii ATP au fost mult prea blânzi în comparație cu faptele pe care le-a făcut germanul la Acapulco.
"O să vă spun exact cum mă simt în legătură cu această decizie. Cred că este mult prea blândă. Nu sunt aici să îi judec comportamentul lui Zverev sau să îl judec ca om. Din câte știu și din experiențele mele cu el a fost întotdeauna drăguț și amabil cu mine.
Dar acea pedeapsă sau consecință este mult prea blândă pentru mine. El ar fi trebuit să fie în afara circuitului pentru mai multe luni. Asta este tot ce am să spun despre acest subiect", a declarat Chris Evert pentru Eurosport.
Turneul ATP de la Indian Wells vă este oferit în exclusivitate în România de Eurosport și Eurosport Player.
Roland-Garros
Top 3 meciuri de urmărit în prima săptămână la Roland Garros pe tabloul feminin și pe cel masculin
20/05/2022 LA 12:35
Internazionali BNL d'Italia
Stefanos Tsitsipas, primul finalist la Roma! Grecul și-a luat revanșa în fața lui Alexander Zverev
14/05/2022 LA 15:19