Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Rybakina a lăsat modestia la o parte! Cum a reușit să o surclaseze pe Swiatek la Indian Wells

Nicu Savin

Publicat 18/03/2023 la 19:45 GMT+2

Elena Rybakina a învins-o categoric pe Iga Swiatek în semifinalele de la Indian Wells, scor 6-2, 6-2, iar la final a declarat că stilul său o împiedică pe poloneză să-și facă jocul obișnuit. Sportiva din Khazakstan a adăugat că a fost la cel mai ridicat nivel posibil și în aceste condiții este greu de învins.

ga Swiatek of Poland and Elena Rybakina of Kazakhstan shake hands at the net after their semi-final match on Day 12 of the 2023 BNP Paribas Open at the Indian Wells Tennis Garden on March 17, 2023 in Indian Wells, California.

Credit imagine: Getty Images

Elena Rybakina tinde să devină un coșmar pentru Iga Swiatek, liderul mondial și jucătoarea care domină cu autoritate tenisul feminin de un an. După ce a învins-o pe poloneză la un demonstrativ în Emiratele Arabe Unite în finalul lui 2022 și apoi a eliminat-o și de la Australian Open, Rybakina i-a administrat o înfrângere usturătoare în semifinalele de la Indian Wells.
Khazaha s-a impus cu 6-2, 6-2, după numai o oră și 17 minute de joc și chiar dacă Swiatek a dat vina și pe problemele medicale tenisul practicat de Rybakina a fost unul de clasă. La conferința de presă de după meci, campioana de la Wimbledon 2022 a admis că a practicat cel mai bun joc al său posibil și a subliniat că stilul impus de ea o deranjează vizibil pe Swiatek.

Elena Rybakina: "Am fost la cel mai înalt nivel al carierei mele"

Rybakina crede că atunci când jocul îi funcționează ca în meciul cu Iga este aproape imposibil de învins. Totuși, sportiva care reprezintă Khazakstanul este conștientă că vor fi zile când nu se va întâmpla la fel și va trebui să găsească resurse de a-și depăși adversarele fără a avea la ea jocul A.
"Capacitatea mea de a lua inițiativa și de a apăsa pe fiecare lovitură este ceva care o împiedică pe Iga să-și dezvolte tenisul. Astăzi am fost la cel mai înalt nivel al carierei mele și când o jucătoare ca mine este inspirată și lovește toate mingile așa, este foarte greu să joci împotriva mea. Știu că nu mă voi simți așa în fiecare meci, așa că trebuie să continui să lucrez pentru a le putea învinge pe cele mai bune jucătoare în zilele în care nu sunt la cel mai înalt nivel. Cert este că m-am îmbunătățit mult din punct de vedere fizic și am o mobilitate mult mai bună decât aveam în trecut, ceea ce este decisiv în tenisul meu", a spus Rybakina, citată de puntodebreak.com.
Duminică seara, Elena Rybakina va lupta pentru trofeul de la Indian Wells contra Arynei Sabalenka, cea mai în formă jucătoare din circuit și cea care a învins-o în finala de la Australian Open. Dacă Rybakina o conduce pe Iga Swiatek cu 3-1 la duelurile directe, în fața Sabalenkăi nu a câștigat niciuna dintre cele 5 întâlniri de până acum, deși a luat set în fiecare dintre ele. Parcursul de la Indian Wells i-a adus deja Rybakinei o urcare de două locuri în clasamentul WTA, până pe locul 8. Dacă va cuceri titlul, sportiva de 23 de ani va urca pe poziția a 7-a în ierarhia mondială.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo