Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Emma Răducanu a primit sfaturi prețioase de la o jucătoare care a câștigat un Grand Slam la 19 ani

Nicu Savin

Publicat 08/10/2021 la 20:31 GMT+3

Emma Răducanu a primit sfaturi despre cum să gestioneze marele succes de la US Open de la Iga Swiatek, o jucătoare care s-a aflat într-o situație asemănătoare acum un an, când triumfa la Roland Garros la vârsta de numai 19 ani.

US OPEN: Emma Raducanu's Press Conference : "It's an absolute dream"

Credit imagine: Eurosport

Emma Răducanu este noua stea a tenisului feminin mondial. Britanica se bucură de o notorietate ieșită din comun după ce a câștigat la US Open, dar succesul obținut la doar 18 ani poate avea 2 tăișuri.
Nu puține au fost cazurile sportivilor care au atins cele mai înalte culmi la vârste fragede, iar apoi s-au stins, nereușind să confirme rezultatele obținute. La numai 18 ani, Emma Răducanu pare să aibă o maturitate ieșită din comun, dar rămâne de văzut care va fi evoluția ei în viitorul apropiat.
Specialiștii din tenis îi prevăd un viitor strălucit britanicei de origine română, dar există și pericolul ca succesul de la US Open să o copleșească și să nu facă față presiunii.
Citește și:

Emma Răducanu a primit sfaturi de la Iga Swiatek

Iga Swiatek a trecut printr-o experiență asemănătoare cu cea a Emmei. În 2020, poloneza care avea pe atunci doar 19 ani venea practic de nicăieri și câștiga la Roland Garros fără să piardă set, așa cum și Emma a reușit la US Open.
La conferința de presă de dinaintea turneului de la Indian Wells, Iga Swiatek a fost întrebată ce sfaturi le-ar da finalistelor de la US Open, Emma Răducanu și Leylah Fernandez, care au impresionat în egală măsură, chair dacă doar una a ridicat trofeul deasupra capului. Poloneza aflată acum pe locul 4 WTA nu a ezitat să răspundă și a menționat că cel mai important lucru este ca cele 2 puștoaice care au făcut senzație la Flushing Meadows să aibă grijă de ce persoane se înconjoară în această perioadă.
"Cred că trebuie să găsească un echilibru între ceea ce au de făcut pe teren și toate lucrurile noi pe care trebuie să le facă acum. Pentru că la început pot să fie copleșite. Pentru mine a fost bine că Roland Garros a fost ultimul turneu al anului. Ele vor mai juca în acest an câteva turnee și abia apoi vor avea o pauză și vor avea timp să reflecteze asupra succesului lor.
Trebuie să ai oameni potriviți în jurul tău, care să nu te împingă să faci prea multe din punct de vedere al publicității. Trebuie să rămâi calmă și să vezi cum reacționezi în astfel de situații", a declarat Swiatek, citată de tennishead.com.
Emma Răducanu va juca în această noapte în turul secund la Indian Wells, primul turneu la care participă după triumful de la US Open. Britanica o va avea ca adversară pe Aliaksandra Sasnovich, iar dacă va câștiga ar putea da peste Simona Halep în turul 3, asta dacă și românca va trece de Marta Kostyuk.
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo