Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Emma Răducanu, ridicată în slăvi de omul care a antrenat-o în perioada junioratului

Nicu Savin

Actualizat 05/10/2021 la 18:31 GMT+3

Emma Răducanu este noua senzație a tenisului feminin mondial, popularitatea sa crescând enorm după triumful incredibil de la US Open. Presa de specialitate a căutat să descopere toți oamenii care i-au influențat cariera britanicei de origine română, iar ultimul nume important care a vorbit despre succesul acesteia este Roman Kelecic, care i-a fost antrenor timp de 2 ani, în perioada junioratului.

Emma Raducanu - DiP Impact

Credit imagine: Getty Images

Emma Răducanu a devenit o adevărată stea în tenisul feminin după ce s-a impus fără set pierdut la US Open, la chiar prima participare, asta după ce a pornit din calificări. Epitele s-au epuizat repede la adresa jucătoarei britanice de numai 18 ani, iar toți specialiștii îi prevăd un viitor luminos.
La fel ca în cazurile tuturor campionilor, în spatele succesului Emmei Răducanu stau mulți ani de muncă și multe sacrificii, dar un rol esențial în cariera acesteia îl au antrenorii pe care i-a avut de când s-a apucat de tenis. Unul dintre aceștia este Roman Kelecic, care a pregătit-o pe Emma Răducanu între 14 și 16 ani.
Acesta a vorbit la superlativ despre proaspăta campioană de la Flushing Meadows și a menționat ce calități are aceasta în afară de cele arătate pe teren.
"Pe lângă faptul că talentul ei este incomensurabil, este o mare muncitoare. Are o mentalitate câștigătoare, o minte puternică și știe bine să găsească calea spre victorie. A jucat zece meciuri fără să piardă niciun set și, pe lângă cunoștințele sale de tenis, a arătat un avantaj psihologic de invidiat față de adversare. Ea face o treabă grozavă în fiecare turneu. Oriunde va juca, ea va câștiga." a declarat Kelelic, citat de tennishead.com.
Întrebat dacă Emma Răducanu ar putea ajunge cea mai bună jucătoare din lume, fostul ei antrenor a precizat că acest lucru este cu siguranță posibil, cu condiția să fie ferită de accidentări.
"Este o întrebare dificilă și există mulți factori care vor influența acest lucru. Dacă m-ați fi întrebat acum un an, aș fi spus că locul ei în top 20 este asigurat. După Wimbledon am mutat scara respectivă și am spus că valoarea ei este de top 10. Dar acum, voi spune că are potențialul pentru Top 5. Dacă accidentările o ocolesc și dacă va continua să fie constantă, atunci doar cerul este limita ei.", a încheiat Kelelic.
Citește și:

Emma Răducanu, ar putea da peste Simona Halep la Indian Wells

Primul turneu la care Emma Răducanu va juca după succesul de la US Open va fi Indian Wells, considerat de mulți "al 5-lea Grand Slam". Un parcurs bun la turneul WTA 1000 din Statele Unite i-ar permite Emmei să viseze la o prezență la Turneul Campionelor, ea fiind printre jucătoarele care luptă pentru cele 4 locuri rămase vacante.
Drumul Emmei Răducanu către fazele superioare de la Indian Wells s-ar putea intersecta în turul al 3-lea cu cel al Simonei Halep. Românca, care e direct calificată în turul secund, va debuta împotriva învingătoarei din duelul Marta Kostyuk - Shai Zhang. O eventuală victorie i-o va aduce foarte probabil în față, în turul 3, pe Emma Răducanu. Aceasta are de asemenea prim tur liber, iar în manșa secundă va da piept cu învingătoarea din confruntarea Serrano Osorio - Aleksandra Sasnovich.
Chiar dacă e pe val după ce s-a impus la US Open, presa engleză nu o vede pe Emma Răducanu printre favorite la Indian Wells. Într-un eventual duel cu Simona Halep, experiența româncei ar putea conta enorm, iar specialiștii o văd ușor favorită.
Toate meciurile de pe tabloul masculin de tenis de la Indian Wells vor fi disponibile în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo