Fără victorie în turneele normale din circuitul WTA în carieră - singurele succese au venit în Grand Slamuri (optime la Wimbledon, câștigătoare la US Open) -, Emma Răducanu a avut mult de furcă pentru a o învinge pe Polona Hercog, ieri, revenind de la 0-1 la seturi.
La final, sportiva britanică a ținut să vorbească în română, iar englezii văd asta ca o formă de respect pentru țara noastră, dar și ca un tribut adus tatălui său, Ion.
"L-a făcut pe tatăl ei mândru. Emma Răducan, mesaj în limba română, după prima victorie de la Openul Transilvaniei", titrează Daily Mail. "Emma Răducanu și-a dezvăluit jumătatea românească pentru a-i încânta pe cei prezenți în arena în care a învins-o pe Polona Hercog. Pentru ea înseamnă enorm să joace în țara tatălui său și a demonstrat asta atât prin discursul avut, cât și prin postarea de pe Twitter, de după meci", mai notează sursa citată.
Transylvania Open
Emma Răducanu, în tribune la meciul Halep – Ruse! Reacția Simonei când a auzit-o vorbind în română
27/10/2021 LA 14:45
"Mulțumesc mult și te iubesc, România", a scris sportiva britanică după partidă, pe pagina de socializare.
CITEȘTE ȘI:
EMMA RĂDUCANU VORBEȘTE IMPRESIONANT ROMÂNA, DEȘI TATĂL EI DISCUTĂ CU EA DOAR ÎN ENGLEZĂ. CUM NE-A ÎNVĂȚAT LIMBA

Ce a spus Emma Răducanu, după primul succes de la Transylvania Open

După partidă, Emma Răducanu a răspuns la interviul de pe teren în limba română, în ciuda faptului că Alexandra Dulgheru i s-a adresat la început în limba engleză, spunând că se simte foarte bine în țara tatălui ei, dar este tristă în legătură cu faptul că nu a putut juca în fața spectatorilor români, din cauza restricțiilor.
"Vreau să încerc în română și dacă nu mai pot, schimb în engleză. Astăzi a fost un meci foarte dificil, ea a fost foarte tare. Nu cred că am jucat așa bine, dar am câștigat. Am multă bucurie acum. Este un turneu foarte bine organizat și îmi place România foarte mult. Sunt ca acasă aici", a spus Emma Răducanu după partidă, în limba română.
În turul următor, Emma Răducanu o va întâlni pe Ana Bogdan (106 WTA), aceasta reprezentând prima întâlnire directă dintre cele două. În turul anterior, jucătoarea din România a trecut de Ivana Jorovic (417 WTA), scor 7-6(1), 6-4.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Transylvania Open
Emma Răducanu: "România, te iubesc!" WTA, reacție genială când a văzut mesajul britanicei
27/10/2021 LA 10:26
Transylvania Open
Emma Răducanu, la prima victorie în circuitul WTA! Declarație de dragoste pentru România
26/10/2021 LA 21:35