China a cerut marţi încetarea "exagerării" şi "politizării" cazului Shuai Peng, într-o reacţie oficială excepţională la acuzaţiile jucătoarei de tenis împotriva unui înalt responsabil al regimului de la Beijing, scrie Agerpres.
Shuai Peng, campioană la Roland Garros în proba de dublu, în 2014, și la Wimbledon în 2013, l-a acuzat la începutul lunii noiembrie pe fostul vicepremier Gaoli Zhang că a forţat-o să aibă o relaţie sexuală în urmă cu trei ani. Pe 2 noiembrie, sportiva a fost dată dispărută, însă CIO a anunțat ieri că a purtat o discuție cu jucătoarea.

China reacționează în cazul jucătoarei de tenis Shuai Peng

Tenis
Anunțul făcut de Shuai Peng, tenismena "dată dispărută", în pline Jocuri Olimpice
07/02/2022 LA 09:06
Până acum, chestionat aproape zilnic, Ministerul chinez de Externe a refuzat în general să comenteze această afacere, afirmând că aceasta nu se încadrează în sfera diplomatică.Chestionat marţi, în cadrul unui briefing de presă, purtătorul de cuvânt Lijian Zhao a reacţionat totuşi la controversa care vizează ţara sa, de la începutul acestei luni.
"Cred că unii trebuie să înceteze să exagereze în mod deliberat această chestiune în scopuri ostile şi, mai important, să facă din asta o problemă politică", a spus oficialul chinez.Alături de multe vedete ale tenisului mondial, de la Chris Evert la Novak Djokovic, mai multe state occidentale, printre care Franţa, Statele Unite şi Marea Britanie, au cerut autorităţilor de la Beijing să facă lumină în privinţa situaţiei lui Shuai Peng, despre care nu a mai existat nicio veste de câteva săptămâni.
Campioana a apărut în cele din urmă duminică, în cadrul unei videoconferinţe cu preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic, Thomas Bach, asigurând că este bine.WTA, organizaţia care controlează circuitul profesionist feminin de tenis, a ameninţat că se va retrage din China dacă regimul preşedintelui Xi Jinping nu face lumină în privinţa situaţiei lui Peng.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Tenis
Decizie istorică la Australian Open. Ce tricouri au voie să poarte fanii prezenţi în tribune
25/01/2022 LA 10:42
Australian Open
AUSTRALIAN OPEN LIVE BLOG | Ruse și Cristian au pierdut în turul 2. Zverev și Nadal au impresionat
19/01/2022 LA 12:44