Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Alcaraz, declarație surprinzătoare după victoria de la Queen's. Ce a spus principalul favorit despre șansele sale

Andrei Nicolae

Publicat 20/06/2023 la 23:19 GMT+3

Carlos Alcaraz și-a început sezonul pe iarbă din acest an cu o victorie extrem de complicată în primul tur de la Queen's, în fața francezului Arthur Rinderknech. După meci, principalul favorit al turneului a suprins lumea cu declarația sa, spunând că nu are așteptări mari să câștige competiția din Londra.

Carlos Alcaraz

Credit imagine: Getty Images

Tenismenul clasat pe locul al doilea în ierarhia mondială a debutat pe iarbă în acest sezon, jucând primul meci pe această suprafață la alt turneu în afară de Wimbledon. Alcaraz s-a impus cu greu în fața lui Arthur Rinderknech (83 ATP) cu scorul de 4-6, 7-5, 7-6 (3), după două ore și 37 de minute de joc.
Ibericul a cedat primul set în fața lui Rinderknech, înainte de a depune un efort foarte mare pentru a se impune în seturile 2 și 3. În decisiv, Alcaraz a revenit de la 0-2 pentru a câștiga în tiebreak cu 7-3. Murcianul a demonstrat astfel că are anumite carențe în privința jocului său pe iarbă, suprafață pe care nu este foarte adaptat și unde nu are extrem de multă experiență.
Principalul favorit de la Londra este probabil conștient de minusurile sale, motiv pentru care a oferit o declarație care cu siguranță a șocat o parte din fanii sportului. Alcaraz a spus râzând că nu se așteaptă să facă o figură extraordinară la Londra, ci vrea mai degrabă să acumuleze ore în vederea pregătirii sale pentru "testul" cel mare, Wimbledon.
Citește și:

Alcaraz: "Am jucat două turnee de iarbă în cariera mea, doar cinci sau șase meciuri"

"Sincer, așteptările mele în acest turneu nu sunt ridicate. Am jucat două turnee de iarbă în cariera mea, două la Wimbledon, doar cinci sau șase meciuri. Trebuie să adun ore pe iarbă și să am mai multă experiență. Acum, așteptările mele în a câștiga acest turneu nu sunt foarte ridicate. Sunt focusat să joc pe iarbă, să adun ore și să mă pregătesc pentru Wimbledon.
Mă bucur să joc pe iarbă, este un lucru frumos și este suprafața pe care tenisul oricărui jucător devine frumos. Serviciul și voleul, returul și voleul. Federer a adus eleganță jocului pe iarbă. Îmi placesă am lovituri bune, dropshot-uri, voleuri, asta e frumos pentru mine, de aceea îmi place să joc pe iarbă", a menționat campionul de la US Open 2022, citat de Punto de Break.
În optimile de finală, Carlos Alcaraz se va duela cu tânărul tenismen ceh, Jiri Lehecka (36 ATP). Cei doi jucători se vor întâlni în premieră în circuitul ATP, într-o partidă care va avea loc joi, la o oră pe care organizatorii o vor anunța în cursul zilei de mâine.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo