Daniil Medvedev a avut un parcurs incredibil la ediția din acest an a Turneului Campionilor, învingându-i pe rând pe primii 3 jucători ai lumii, totul culminând cu adjudecarea celui mai important trofeu din carieră.
Astfel, Medvedev încheie sezonul 2020 cu o serie impresionantă de zece victorii consecutive și două trofee cu greutate, la Masters-ul de la Paris și Turneul Campionilor (dublă reușită în ultimii zece ani doar de Roger Federer, Novak Djokovic și, cel mai recent, Andy Murray - în 2016).
Trofeul ATP Finals ajunge în Rusia pentru a doua oară în istoria sa de 50 de ani, Medvedev reușind însă, spre deosebire de Nikolay Davydenko în 2009, un parcurs fără înfrângere (Davydenko pierduse în grupă, în fața lui Novak Djokovic).
Tenis
Mouratoglou știe de ce nu au câștigat mai mult Medvedev și Tsitsipas: "Le-a afectat încrederea!"
IERI LA 11:34
La final, Medvedev a recunoscut că Davydenko a fost cel care l-a inspirat în copilărie: "El a inspirat mulți copii în Rusia, inclusiv pe mine și vreau să-i mulțumesc pe această cale."
Fără îndoială, Medvedeev este acum cel mai bun tenismen din Rusia, iar de acum înainte el va deveni un idol pentru copii din această țară. Medvedev are tot timpul din lume să câștige trofee de Grand Slam sau să ajungă numărul unu mondial.
https://i.eurosport.com/2019/12/19/2739882.jpg

Gilles Cervara, secretul din spatele succesului lui Medvedev

Pe lângă faptul că a avut sportivi de clasă care să-l inspire, Medvedev are parte și de un antrenor care știe perfect să îi dea încredere, așa cum a avut fiecare semifinalist de la Turneul Campionilor. Rusul a avut mai multe momente de cumpănă la aceasată competiție, dar a reușit să le depășească, starea sa psihică fiind un punct forte. În semifinala cu Nadal a fost pus cu spatele la zid când ibericul a servit pentru meci, dar Medvedev a întors soarta partidei. Și în finala cu Thiem rusul a pierdut primul set, dar a avut peterea să revină din nou și să câștige.
Fără îndoială, această stabilitate mentală a lui Medvedev este și meritul antrenorului său, Gilles Cervara. Acesta nu a reușit să se afirme ca jucător, lucru pe care, de altfel, nu se sfiește să îl recunoască. În urmă cu aproape opt ani, Cervara a pus bazele unui club de tenis în Cannes, "Elite Tennis Center", alături de Jean-Rene Lisnard, iar în 2015 soarta i-a bătut în plin la ușă, când părinții lui Daniil Medvedev, Olga și Sergey, au sosit deciși să îl trimită definitiv pe fiul lor în Franța, pentru a beneficia de condiții de pregătire mai bune.
Cannes a fost locul ideal, întrucât sora lui Daniil se stabilise deja acolo. Iar cei doi s-au apropiat neprogramat. "Antrenorul lui principal ar fi trebuit să îl însoțească pe Daniil la Marsilia, însă nu a putut să o facă pentru că era la un alt turneu, cu alt jucător. A rămas stabilit ca eu să merg cu Daniil la Marsilia, am făcut treabă bună, eu am fost atent la nevoile și personalitatea lui, așa că el s-a simțit bine. Am stabilit o conexiune", povestea Cervara pentru ATP.
Verifică oferta noastră de Black Friday și asigură-te că nu ratezi niciun moment din transmisiile Eurosport de la turneele de tenis.
Nitto ATP Finals
Andrey Rublev, copleșit de atmosfera de la Turneul Campionilor! "Nu meritam o așa susținere"
21/11/2022 LA 17:08
Tenis
"Djokovic e cel mai bun jucător de pe planetă"! Patrick McEnroe s-a convins după Turneul Campionilor
21/11/2022 LA 16:22