Federația Română de Tenis a anunțat vineri că Simona Halep nu va putea participa la barajul cu Italia din Billie Jean King Cup din cauza accidentării la umăr. Astfel, din cauza aceleiași probleme fizice care a determinat-o pe sportiva noastră să se retragă de la Miami Open, Halep s-a retras și din meciul României din Fed Cup, cu Italia. Prin urmare, în locul Simonei Halep va veni Gabriela Ruse (166 WTA).
Retragerea Simonei Halep nu este singura problemă a căpitanului jucător, Monica Niculescu. Ieri, o altă jucătoare a anunțat că se retrage din lotul tricolorelor. E vorba despre Patricia Țig, o altă sportivă extrem de importantă în economia partidei de la Cluj. Înainte de retragerile Simonei Halep și Patriciei Țig, România era marea favorită să obțină calificarea fără probleme, însă acum, misiunea lotului convocat de Monica Niculescu s-a complicat foarte mult.

De ce a decis Simona Halep să nu joace în Fed Cup

Tenis
Simona Halep, nevinovată în ochii unui cunoscut tenismen: "Ar fi făcut asta dacă ar fi vrut!"
01/12/2022 LA 15:38
Se pare că pe lângă accidentarea de la umăr, Simona Halep a luat decizia de a se retrage din cadrul întâlnirii România – Italia și dintr-un alt motiv. Este vorba despre suprafața de joc aleasă de reprezentanții responsabili cu organizarea duelului de la Cluj Napoca. Spre surprinderea tuturor, întâlnirea România – Italia va avea loc pe hard, în ciuda faptului că Simona Halep își dorea să se joace pe zgură.
https://i.eurosport.com/2021/04/07/3024882.jpg
Sezonul de zgură a debutat deja în America și Europa cu primele turnee disputate pe suprafața roșie. După weekend-ul în care este programat Fed Cup, Simona Halep va face deplasarea la Suttgart, turneu desfășurat pe zgură, iar tranziția va necesita fără doar și poate o mai mare perioadă de adaptare. Din acest motiv, Simona a decis să nu joace două meciuri pe hard pentru ca mai apoi să treacă pe zgură și să riște o agravare a problemelor fizice deja existente.

Duelul dintre România și Italia se joacă la Cluj, pe 16 și 17 aprilie, LIVE TEXT pe eurosport.ro

România - Italia se joacă fără spectatori, în zilele de vineri, 16 aprilie, de la ora 15.30, și sâmbătă, 17 aprilie, de la ora 14.00, a anunțat Federația Română de Tenis. Toate partidele vor fi transmise în format LIVE TEXT pe eurosport.ro.Gabriela Ruse, Irina Bara, Mihaela Buzarnescu și Monica Niculescu vor face parte din echipa României la meciul cu Italia, de la Cluj-Napoca. Meciul face parte din play-off-ul Billie Jean Cup iar Monica Niculescu a anunțat că va fi căpitan jucător.
Nici pentru Italia nu este o misiune prea ușoară. Oaspeții noștri nu se vor putea baza pe cea mai bună jucătoare a lor, Camila Giorgi (locul 80 WTA). Aceasta din urmă a fost depistată pozitiv cu COVID-19 și nu va putea face deplasarea la Cluj-Napoca. În schimb, căpitanul nejucător al Italiei, Tathiana Garbin, va conta pe Martina Trevisan (locul 99 WTA), Jasmine Polini (locul 103 WTA), Elisabetta Cocciaretto (locul 111 WTA), Giulia Gatto-Monticone (locul 177 WTA) și Bianca Turati (locul 281).
VA REUȘI SĂ TREACĂ ROMÂNIA DE ITALIA FĂRĂ SIMONA HALEP?
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
Tenis
Un sponsor important al Simonei Halep, mesaj special de Ziua Națională! Ce i-a transmis româncei
01/12/2022 LA 13:53
Tenis
Simona Halep a fost în mod oficial exclusă de la turneul din Africa! Anunțul organizatorilor
30/11/2022 LA 17:02