Djokovic a încercat să-i convingă pe oficialii de la US Open că n-a avut vreo intenție s-o lovească pe femeia arbitru de linie, însă fără succes. Sârbul, numărul 1 ATP, a fost descalificat de la competiția la care era mare favorit. Mai mult, Djokovic va pierde punctele acumulate la ediția din acest an și va fi nevoit să achite și o amendă.
Djokovic și-a exprimat regretul la scurtă vreme după incidentul de pe arena centrală de la US Open. Apoi, a venit rândul lui Pablo Carreno Busta să-și exprime opinia în legătură cu ce s-a petrecut în meciul din optimi. Spaniolul conducea cu 6-5 în primul set, după ce câștigase un game pe serviciul lui Djokovic.

Reacția lui Pablo Carreno Busta, după ce Djokovic a fost descalificat de la US Open

BNP Paribas Open
Cameron Norrie, campionul de la Indian Wells, și-a pierdut încălțămintea înaintea finalei!
ACUM 38 MINUTE
Așa cum a susținut și Djokovic, Busta consideră că gestul sârbului n-a fost intenționat. Spaniolul a dezvăluit că îi pare extrem de rău de deznodământul partidei, în ciuda faptului că a avansat în runda următoare:
"Cred că nu a fost intenţionat. Nu cred că oricine dintre noi, jucătorii, o face intenţionat. Am făcut break şi el a aruncat mingea. Cred că a fost ghinion, nu? Nu poţi face asta, dar cred că Novak niciodată, niciodată nu a vrut să lovească arbitrul de linie.
Îmi pare foarte rău pentru acest lucru, pentru că nu aşa îmi doream să ajung în sferturile de finală. Eu îmi vedeam de meci, jucam foarte bine şi mă bucuram de meci", a spus Pablo Carreno Busta, după ce Novak Djokovic a fost descalificat de la US Open.

Novak Djokovic, descalificat de la US Open, după ce a lovit cu mingea un arbitru de linie

Liderul clasamentului mondial și principalul favorit al tabloului a trimis o minge în spate, în semn de frustrare, după ce a cedat break la scorul de 5-5 în primul set. Arbitra de linie din spatele său, lovită în față, s-a încovoiat la pământ, tușind, sugerând că nu poate să respire. De menționat că Louis Armstrong Stadium - arena principală de la US Open, a fost unul dintre terenurile pe care s-a jucat cu arbitri de linie la US Open 2020, aceștia fiind înlocuiți de un sistem electronic pe terenurile exterioare.
Regulamentul stipulează clar faptul că dacă un jucător lovește un arbitru sau un oficial al turneului cu mingea sau racheta să fie descalificat automat. În trecut, acest lucru i s-a întâmplat argentinianului David Nalbandian, chiar într-o finală ATP, la Queen's, în 2012. Jucătorul nu este descalificat doar în cazul în care incidentul survine în plină desfășurare a punctului, dacă trimite mingea greșit și aceasta lovește arbitrul de linie sau de scaun (cum se mai întâmplă cu serviciul, sau după un retur ratat), ori tot în plin raliu scapă racheta din mână în încercarea de a se întinde după minge.
Djokovic, președinte demisionar al Consiliului Jucătorilor, a mers rapid spre arbitră pentru a vedea ce s-a întâmplat, apoi a parlament minute în șir în apropierea fileului, cerându-le organizatorilor să accepte să nu îl descalifice și să îi dea doar o amendă, motivând că nu a trimis mingea intenționat în arbitră și că nici nu a trimis cu viteză. Supervizorul turneului a aplicat însă regulamentul la literă și a dictat descalificarea lui Djokovic de la US Open 2020.
Novak Djokovic mai avusese și cu câteva minute în urmă un gest similar de frustrare, fără să lovească pe nimeni.

Novak Djokovic, descalificat de la US Open după ce a lovit cu mingea un arbitru de linie

Tenerife Ladies Open
Irina Begu, în turul doi la Tenerife, după o victorie în 2 seturi contra Martei Kostyuk
ACUM O ORĂ
Nitto ATP Finals
Calcule pentru calificarea la Turneul Campionilor după turneului ATP 1000 de la Indian Wells
ACUM 2 ORE