Emma Răducanu a uimit toată lumea tenisului când a câștigat turneul de la US Open. Pornită din calificări, britanica a mers până la capăt la Flushing Meadows, devenind prima jucătoare din istorie care reușește o asemenea performanță la un Grand Slam.
Notorietatea Emmei a cunoscut o ascensiune mult mai mare decât rezultatul în sine, ea devenind o adevărată vedetă de talie mondială. Marile companii se înghesuie să-i ofere contracte de publicitate, iar de curând sportiva a semnat un parteneriat cu Evian, un conscut brand de apă la nivel mondial.
Cu ocazia prezentării, Emma Răducanu a făcut o radiografie a parcursului său din copilărie până la momentul actual, când este un star al sportului mondial. Britanica a dezvăluit că cel mai mare sprijin de-a lungul timpului l-a primit din partea părinților, care și în momentul actual o ajută enorm să gestioneze succesul la care nici nu visa în urmă cu câteva luni.
Australian Open
Novak Djokovic nu mai are acces nici la turneele din Spania dacă nu se vaccinează!
ACUM 4 ORE
"Părinții mei sunt foarte buni în tot ceea ce fac. Sunt foarte buni în a mă ține concentrată pe ceea ce am de făcut, astfel încât să nu urc foarte sus la victorii și nici să cobor la înfrângeri. Au locuri de muncă cu normă întreagă. Vreau să vă spun că încă de mică am mers singură la școală. Jucam tenis la 7 dimineața, dar și seara, la lumina reflectoarelor. O făceam chiar și pe ploaie, pe zgură artificială. Când privesc în urmă și văd cât de departe am ajuns, constat că fără sprijinul părinților aș fi putut ajunge în acest stadiu. De aceea îi respect cu adevărat și sunt foarte recunoscătore pentru sacrificiile pe care ei le-au făcut", a spus Emma Răducanu, citată de people.com.
Citește și:

EMMA RĂDUCANU, REVELAȚIA ANULUI 2021

Emma Răducanu, câștigătoarea US Open din acest an, a fost desemnată revelația anului 2021 de către WTA, asociația care gestionează circuitul profesionist feminin de tenis. Britanica în vârstă de 19 ani, al cărei tată este român, a devenit prima jucătoare venită din calificări care a câștigat un Grand Slam, cel de la Flushing Meadows din luna septembrie.
Răducanu a fost prima jucătoare din Marea Britanie câștigătoare a unui turneu de Mare Șlem în ultimii 44 de ani. După succesul ei de la US Open, sportiva a dezamăgit la următoarele turnee, fiind eliminată la Indian Wells în turul doi, la Cluj Napoca în sferturi și la Linz în primul tur. Britanica este acum pe locul 19 în clasamentul WTA.
Astralianca Ashleigh Barty, liderul mondial, a primit pentru a doua oară distincția de cea mai bună jucătoare a anului, iar Barbora Krejcikova a fost desemnată jucătoarea care a progresat cel mai mult, ea impunându-se în acest an la Roland Garros. Krejcikova a fost premiată și pentru că a alcătuit cea mai bună pereche la dublu în acest sezon alături de compatrioata sa, Katerina Siniakova.
Nu în ultimul rând, Carla Suarez Navarro a fost nominalizată la capitolul revenirea anului, ea întorcându-se pe teren la Roland Garros, după mai puțin de un an de când anunțase că a fost diagnosticată cu limfom Hodgkin (un tip de cancer) în fază incipientă.
Australian Open
Tsitsipas - Ymer - Australian Open
ACUM 4 ORE
Australian Open
Emma Răducanu, realistă după prima victorie la Australian Open! Cum a încercat să cucerească fanii
ACUM 4 ORE