România a pierdut calificarea la turneul final al Fed Cup, din perioada 14-19 aprilie, care va avea loc la Budapesta. După 2-2 la meciurile de simplu, din confruntarea cu Rusia, echipa formată din Ruse și Cristian a fost învinsă de rusoaicele Anna Blinkova și Anna Kalinskaia, scor 3-6, 2-6.
Inițial, Raluca Olaru și Irina Bara erau pe listă pentru a evolua la dublu, însă, după victoria lui Jaqueline Cristian din al patrulea meci de la simplu, staff-ul României a decis să le trimită pe teren pe Gabriela Ruse și pe Jaqueline Cristian în duelul cu rusoaicele Anna Blinkova și Anna Kalinskaia. Tricolorele au pierdut în două seturi, 3-6, 2-6, după o oră și 15 minute de joc. Meciurile au contat pentru calificarea la turneul final al Cupei Federației, iar România a pierdut cu scorul general 2-3 în fața Rusiei. Ana Bogdan și Jaqueline Cristian au câștigat câte un meci la simplu, în timp ce aceeași Ana Bogdan și Gabriela Ruse au pierdut câte un meci, tot la simplu.

Segărceanu a explicat alcătuirea echipei de dublu

Fed Cup
Simona Halep a vorbit despre înfrângerea României cu Rusia din Fed Cup: "Sunt capabile, puternice"
13/02/2020 LA 07:15
Căpitanul nejucător al României, Florin Segărceanu, a declarat sâmbătă seară, după întâlnirea de Fed Cup pierdută în faţa Rusiei, scor 2-3, că a decis ca Jaqueline Cristian şi Gabriela Ruse să joace meciul de dublu în contextul în care Raluca Olaru a spus că nu este 100% aptă de joc. Iniţial, în programul confruntării figura la dublu echipaformată din Irina Maria Bara și Raluca Olaru.
“Raluca Olaru a avut nişte probleme la spate în timpul săptămânii, erau la un moment dat rezolvate şi la încălzire a simţit acest lucru. A spus că nu este sută la sută aptă. A trebuit să iau o decizie foarte rapid şi formula pe care am crezut-o în acel moment Jaqueline cu Gabi Ruse, care joacă de mult timp împreună. E o problemă să schimbi şi să faci tot felul de cupluri. Practic aceste două formule le aveam (Bara/Olaru şi Cristian/Ruse). M-am bazat pe încrederea pe care a avut-o Jaqueline după meciul de simplu, îmi asum asta. Ana Bogdan nu a fost în calcule, aveam două formule de dublu. Ea nu este specialistă la dublu”, a spus Segărceanu la Digi Sport.
El a precizat că Gabriela Ruse nu a jucat sâmbătă la simplu pentru că a avut unele probleme. “În ceea ce o priveşte pe Ruse, o problemă a fost de la începutul săptămânii, la antrenament a fost ok, miercuri a avut puţine probleme cu respitraţia şi o uşoară durere în gât. A luat un tratament, a fost ok, am întrebat-o înainte de primul meci dacă se simte sută la sută fizic. Emoţiile din prima zi au făcut-o ca azi dimineaţă să se simtă un pic obosită şi a avut durere în gât, la încălzire mi-a spus: Nu pot să respir ca lumea, nu cred că sunt aptă pentru un meci de trei seturi. Încă o decizie pe care trebuie să o faci rapid. Am mers pe varianta cu Jaqueline. Gabi Ruse este o fire mai agitată, dar problema se pune în momentul în care trebuie să formezi alte cupluri. Jaqueline a spus că vrea să joace cu Gabi Ruse, Gabi Ruse a spus că e aptă şi că vrea să joace. Rusoaicele au făcut un meci extraordinar”.
Florin Segărceanu vede şi părţile bune ale confruntării România – Rusia din Fed Cup: “Dacă mi-ar fi spus cineva că jucăm la 2-2 meciul decisiv aş fi spus că... cam greu, cel puţin aşa apărea pe hârtie. Avem un lider în echipă care reuşeşte în momentele importante să ducă două meciuri şi aproape să facă două puncte. Şi partea pozitivă mai este că am avut trei debutante care au făcut faţă cu brio. Eu aş vrea să merg pe mâna lor. Prioritatea este să rămânem în această grupă şi să jucăm cu ce avem mai bun”.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Fed Cup
Ekaterina Alexandrova, despre atmosfera creată de fanii români în Fed Cup: "Toată lumea urla"
12/02/2020 LA 12:12
Fed Cup
Decizia Simonei Halep după ce România și-a aflat următoarea adversară din Fed Cup
12/02/2020 LA 09:48