Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Gabriela Ruse, după debutul în Fed Cup: "Sunt foarte supărată, n-am să dorm bine la noapte"

Irina Aldea

Publicat 07/02/2020 la 18:39 GMT+2

Gabriela Ruse, a doua rachetă a României în confruntarea de la Cluj cu Rusia, a pierdut în fața Ekaterinei Alexandrova în primul meci al întâlnirii.

Ruse

Credit imagine: Eurosport

Gabriela Ruse (nr. 166 WTA) a deschis seria meciurile de la Fed Cup. Vineri, 7 februarie, în primul meci al zilei, tenismena din România a pierdut în două seturi, scor 1-6, 4-6, în fața jucătoarei din Rusia, Ekaterina Alexandrova (nr. 28 WTA). Gabriela a pierdut în 29 de minute primul set. Alexandrova a început meciul cu bun break și a continuat să câștige alte patru game-uri consecutive. Sportiva din România a mai redus din diferență, după ce s-a impus și a reușit un break, la 30, dar rusoaica a câștigat setul, scor 6-1.
Alexandrova a câștigat pe propriul serviciu primul game din setul secund, iar Gabriela Ruse a restabilit egalitatea la game-uri, 1-1. Rusoaica s-a distanțat din nou și a ajuns la 4-1, după care românca a câștigat pe propriul serviciu, 4-2. Alexandrova s-a impus la zero și a dus scorul la 5-2, însă Ruse nu s-a lăsat și a câștigat atât pe propriul serviciu, cât și un break reducând din nou din diferență, 5-4 pentru rusoaică. Alexandrova a reușit însă încă un break și a câștigat și setul doi după 36 de minute.

Ce a spus Gabriela Ruse la conferința de presă

Având in vedere că a fost primul meu meci în Fed Cup, cred că a fost destul de bine. Am avut emoții mari, am încercat să mă bucur de toată atmosfera creată de suporterii care au venit să ne susțină, însă cred că nu am arătat cel mai bun tenis al meu. Sper să fie mai bine mâine și să nu mai fiu atât de copleșită.
Cred că totul pleacă de la mine. Nu cred că cineva ar fi trebuit să-mi spună ceva. Mi-am dorit foarte mult sa câștig și poate de asta am fost atât de agitată, dar sper ca Ana sa câștige astăzi. Sunt foarte supărată, nu știu dacă o sa dorm foarte bine la noapte. Sper totuși sa arăt un tenis mai bun mâine. Am fost foarte aproape si in primul set chiar dacă a fost 6-1. Am avut foarte multe avantaje pe care nu le-am jucat atât de bine. Si adversara a jucat destul de constant și nu mi-a dat foarte multe șanse.
Da, am avut multe mingi de break. Probabil și experiența a contat foarte mult. Echipa mea m-a susținut foarte mult și vreau să le mulțumesc. Toți au încercat să mă facă să scap de emoții. În setul doi am mai scăpat de ele și cred că s-a văzut asta.
Mi s-a spus după meci să nu fiu dezamăgită, capul sus. Și mâine va fi o zi. Alexandrova este o jucătoare foarte puternică. Mi-a fost greu să atac mai mult pentru că a jucat foarte lung, iar de multe ori m-a prins și nu aveam cum să mai returnez. Este o jucătoare solidă, pe stilul meu, dar nu am jucat cel mai bun tenis al meu.
La imn m-am simțit foarte bine, în clipa aceea am vizualizat toți anii de munca. Au fost niște ani grei, aș vrea să le mulțumesc părinților pentru că fără ei nu aș fi ajuns până aici.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo