Rafa Nadal a cucerit anul acesta titlul la Australian Open, luând prin surprindere pe toată lumea cu forma lui de joc. Ibericul a ajuns la 21 de titluri de Grand Slam, un record în tenisul mondial masculin, depășindu-i astfel pe marii săi rivali, Roger Federer și Novak Djokovic, care au rămas la egalitate, cu câte 20 de titluri majore fiecare.
Unchiul lui Rafa, Toni Nadal, a comentat victoria nepotului său, dar și cum arată acum cursa pentru cel mai bun jucător de tenis din toate timpurile: "Cu câteva zile înainte să plece la Melbourne nu știa nivelul exact - s-a antrenat puțin din cauza COVID-19 și a altor probleme fizice. Nu se aștepta să poată face ceea ce a făcut. M-am gândit că va fi competitiv dacă a trecut de prima săptămână și așa a fost. În toți acești ani, am auzit cât de scurtă va fi cariera lui Rafa și mereu am spus că sper să se înșele toți. Încă se descurcă bine și este dornic să continue așa", a spus Toni Nadal.
Roland Garros
Rafa Nadal, victorie fără emoții cu Moutet, la Roland Garros! Borna impresionantă atinsă de iberic
ACUM 7 ORE

Toni Nadal e convins că Rafa ar fi fost deja desemnat cel mai bun din toate timpurile dacă nu avea atâtea accidentări

Chinuit de o mulțime de accidentări, Nadal a reușit totuși să concureze la cel mai înalt nivel mulți ani la rând și iată că acum este cel mai titrat tenismen din istorie. În acest moment, doar Novak Djokovic mai reprezintă o amenințare pentru titlul de "GOAT-ul" din tenis. Toni Nadal e convins că nepotul lui ar fi fost deja desemnat cel mai bun din istorie dacă nu ar fi fost nevoit să se lupte cu atât de multe accidentări.
"Este foarte greu de spus cine este cel mai bun - este cel care a jucat la cel mai înalt nivel, cel care a câștigat cele mai multe titluri... Cred că nepotul meu ar fi fost deja cel mai bun dacă nu ar fi existat accidentările, dar și acum este acolo, alături de Federer și Djokovic. Probabil Federer este cel care a făcut cele mai mărețe lucruri în tenis", a mai spus Toni Nadal.
Roland Garros
Djokovic e în turul 3 la Roland Garros! Sârbul l-a învins pe noul elev al lui Vajda, Alex Molcan
ACUM 12 ORE
Roland Garros
Djokovic și Nadal, luați în vizor la Roland Garros! "E ridicol! Uitați-vă ce spun Novak și Rafa!"
ACUM 17 ORE