Novak Djokovic, lider mondial în clasamentul ATP și câștigător de 9 ori la Melbourne, a primit marţi o derogare medicală pentru a participa la Australian Open, însă în urma reacțiilor de pe rețelele de socializare, australienii au luat decizia de a-i retrage sârbului viza. Politicienii de la Antipozi au profitat de contextul creat și l-au ținut pe Djokovic la aeroport pentru 9 ore din momentul aterizării, timp în care sârbul a fost păzit de 2 polițiști fără a avea acces la telefonul mobil.
După 9 ore, autoritățile din Australia au precizat că sârbul nu a reușit să prezinte suficiente dovezi pentru scutirea lui de la vaccin, motiv pentru care i-au anulat viza și l-au somat să părăsească țara în cursul zilei de joi, cu primul zbor disponibil. Acum, fostul director al Australian Open a ieșit în spațiul public și i-a luat apărarea lui Djokovic, făcând praf autoritățile australiene.
Tenis
Clasamentul turneelor mari câștigate în ATP, actualizat. Diferența dintre Djokovic, Nadal și Federer
ACUM O ZI

Fostul director al Australian Open îi ia apărarea lui Novak Djokovic

"Novak Djokovic a primit viză, dar apoi a apărut problema vaccinării. E clar că nu a fost vaccinat. Fie pentru că nu crede în asta, fie pentru că a avut COVID-19 pentru a doua oară în ultimele 6 luni. În orice caz, el are dreptul să aleagă, dar desigur că există consecințe. Acest lucru însemna că singurul mod în care putea juca la Australian Open era să caute cu succes derogarea. Indiferent dacă vă place faptul că există scutiri, aceasta a fost o opțiune care a fost comunicată jucătorilor de către organizatori în urmă cu multe luni. Deci exista această opțiune.
Nevaccinat, el a ales să arunce zarurile și să accepte consecințele, întrucât până atunci era pe deplin conștient că, dacă nu i se acorda scutirea medicală, nu mai vine aici. E important de precizat pentru că nu Novak Djokovic a făcut regulile. Avea o viză pentru a intra în Australia și i sa acordat o scutire medicală de către două comisii autorizate, independente și competente. Pe această bază, era pe deplin îndreptățit să creadă că va putea intra în țară.
Din câte știu, acest lucru nu s-a mai întâmplat niciodată vreunui jucător în istoria Australian Open. Faptul că i s-a întâmplat campionului en-titre și, indiferent dacă vă place de el sau nu, o persoană care își susține convingerile și respectă toate regulile care i-au fost prezentate, poate fi popular pentru o mulțime de oameni, dar nu aduce nicio mulțumire oamenilor care de abia așteaptă Australian Open. Să nu uităm că reputația Australiei ca națiune deschisă, corectă și primitoare, este acum sub semnul întrebării. Djokovic merită să fie pe teren, nu la tribunal", a spus Paul McNamee, fost tenismen australian care a fost director al turneului Australian Open din 1995 până în 2006.
Tenis
Novak Djokovic le-a răspuns rușilor care l-au rugat să boicoteze Wimbledon-ul! Mesajul lui Nole
ACUM O ZI
Roland Garros
Mouratoglou a dat verdictul! Care sunt cei 4 favoriți la câștigarea titlului de la Roland Garros
IERI LA 13:43