Simona Halep a fost învinsă de americanca Danielle Collins, cu 7-6 (1), 6-3, miercuri seara, în runda a doua a turneului WTA 1.000 de la Roma, dotat cu premii totale de 2.527.250 de euro. Halep (30 ani, 21 WTA) s-a înclinat după mai bine de două ore de joc aprig disputat (2 h 2 min).
Fostul lider mondial a suferit la serviciu, având procentaje modeste atât cu primul (50%), cât şi cu al doilea (39,4%). Americanca a fost agresivă şi a încheiat cu 38 de mingi direct câştigătoare, faţă de doar 12 ale Simonei. Românca a făcut doar 4 erori neforţate, spre deosebire de adversară, care a încheiat cu 27. Halep şi-a creat nu mai puţin de 13 mingi de break, însă a fructificat doar 4.
La final, Collins a vorbit frumos despre reprezentanta noastră şi este de părere că o contribuţie majoră la succesul său a avut-o faptul că a urmărit-o mult pe Halep, în ultimii ani.
Internazionali BNL d'Italia
Iga Swiatek este campioană la Roma! Victorie fără drept de apel în fața lui Ons Jabeur
15/05/2022 LA 12:46
"O urmăresc pe Simona de mult, e o sportivă pe care o admir, atât ca atlet, dar cât şi ca competitor, e o mare luptătoare. Simt că lucrurile au mers în favoarea mea azi, asta şi pentru că îi cunosc jocul lui Halep foarte bine, am urmărit-o de foarte multe ori. Am ieşit pe teren cu planul de a juca foarte agresiv şi a fi consistentă în acelaşi timp. Dacă îi laşi timp, îţi returnează toate mingile. Au fost suişuri şi coborâşuri în jocul meu, mai ales pe propriul serviciu, dar din fericire am găsit la timp ajustările necesare. Am fost răbdătoare, nu am pus presiune pe mine însămi", a spus Collins, potrivit wtatennis.com.
CITEŞTE ŞI:
SIMONA HALEP, SPERIETURĂ ZDRAVĂNĂ LA ROMA, ÎN MECIUL CU COLLINS! PUBLICUL A AMUȚIT CÂND A VĂZUT-O PE ROMÂNCĂ LA PĂMÂNT

Ce urmează pentru Collins, după ce a eliminat-o pe Halep, de la Roma

Pentru sportiva din SUA urmează un duel cu o compatrioată, Amanda Anisimova, cea care a trecut în minimum de seturi de campioana olimpică, Belinda Bencic. Partida din optimi va avea loc astăzi, nu înainte de ora 16:00.
"Anisimova e foarte agresivă, cred că ne asemănăm destul de mult din punct de vedere al jocului. Va fi foarte interesant, mai ales că nu am mai întâlnit-o, vom fi faţă în faţă pentru prima oară", a mai spus Collins.
În cazul în care va trece şi de Anisimova, în sferturi Collins va avea o dispută de foc, împotriva învingătoarei din duelul Sabalenka - Pegula. Sportiva din Belarus a jucat excelent până acum, la Roma, în ciuda scăderii de formă din ultimul timp, în timp ce Pegula vine după finala de la Madrid, pierdută la Ons Jabeur.
Collins are acum 2-1 în meciurile directe cu Halep, pe care a mai învins-o anul trecut la Montreal, în turul al doilea, cu 2-6, 6-4, 6-4. Singura victorie a Simonei datează din 2014, 6-7 (2), 6-1, 6-2 în primul tur la US Open.
Turneul Masters de la Roma se desfășoară în perioada 8-15 mai, în direct pe Eurosport 2 și Eurosport Player.
Internazionali BNL d'Italia
Swiatek - Jabeur, marea finală de la Roma! Tunisianca a salvat minge de meci cu Daria Kasatkina
14/05/2022 LA 18:13
Internazionali BNL d'Italia
Iga Swiatek, statistici "înfricoșătoare", după calificarea în finala de la Roma! Cifre uimitoare
14/05/2022 LA 14:52