Novak Djokovic a câștigat la Wimbledon al 21-lea titlu de Grand Slam al carierei, dar sârbul are șanse minime să-și îmbogățească palmaresul în acest an. Aproape sigur, Nole va fi interzis la turneele din Canada și Statele Unite, inclusiv la US Open, pentru că nu este vaccinat.
Deși voci importante din lumea tenisului fac presiuni ca Djokovic să fie acceptat la turneul de la Flushing Meadows, americanii nu vor să facă nicio concesie. Legislația de peste Ocean e clară: cine nu e vaccinat, nu intră pe teritoriul țării. Fanii lui Nole speră într-o derogare, dar e puțin probabil să o primească, deoarece s-ar crea un precedent periculos. Organizatorii Grand Slam-ului american au menționat că nu impun vaccinarea jucătorilor, dar vor respecta cu strictețe normele în vigoare din SUA, astfel că nu vor face nimic pentru a-l ajuta pe fostul lider mondial.
În aceste condiții, Djokovic nu va mai juca până în septembrie. După US Open, pe teritoriul european este programat un singur turneu, la Metz, dar sârbul nu va juca acolo, ci va reveni pe teren la Laver Cup, o competiție care devine tot mai atractivă de la an la an.
US Open
Medvedev a vorbit despre interzicerea lui Djokovic la US Open! Opinia sugestivă a liderului mondial
ACUM O ZI
Citește și:

Novak Djokovic, alături de Federer, Nadal și Murray, la Laver Cup

Organizatorii au confirmat oficial că Djokovic va participa la această competiție și va face echipă cu Roger Federer, Rafa Nadal și Andy Murray. Astfel, în Team Europe vor juca oameni care au cucerit în total 66 de titluri de Grand Slam, sau poate chiar mai mult, dacă Nadal va câștiga la US Open sau dacă vor fi selectați și alți jucători cu titluri majore în palmares (Medvedev, Thiem sau alt jucător care se va încorona la Flushing Meadows).
Novak Djokovic nu a participat niciodată la Laver Cup. Pentru Murray va fi de asmenea prima prezență. În ceea ce-i privește pe Federer și Nadal, aceștia au mai făcut echipă la această competiție în 2017 și 2019. Elvețianul a participat și în 2018.
Pentru ediția din acest an, la Team Europe au au rămas două locuri vacante. Pentru Team World au fost confirmate prezențele lui Felix Auger-Aliassime, Taylor Fritz și Diego Schwartzman, atfel că mai sunt 3 locuri disponibile. Europenii vor fi conduși de pe margine de legendarul Bjorn Borg, în timp ce echipa restului lumii îl va avea antrenor pe John McEnroe.
Toate cele 4 ediții precedente au fost câștigate de Team Europe. Cea mai strânsă victorie a fost în 2019 (13-11), iar cea mai mare diferență a fost în 2021 (14-1).
US Open
Djokovic ar putea primi un ajutor nesperat! Congresul american cere primirea sârbului la US Open
06/08/2022 LA 07:55
Tenis
Carlos Alcaraz, record absolut în ATP! Capitolul la care îi eclipsează pe Nadal, Federer și Djokovic
04/08/2022 LA 14:02