Rusia a avut parte de un sezon 2021 excepțional, mai ales în circuitul masculin de tenis. Daniil Medvedev a cucerit primul său titlu de Grand Slam, la US Open, iar Andrey Rublev s-a calificat pentru a doua oară la Turneul Campionilor și a pătruns în premieră în Top 5 ATP, ocupând acum cea mai înaltă poziție a sa în ierarhia ATP.
Drept urmare, Medvedev și Rublev au făcut posibilă repetarea istoriei din 2000. E pentru a doua oară în istorie când doi tenismeni din Rusia încheie sezonul în Top 5 ATP. La sfârșitul anului 2021, Daniil Medvedev ocupă locul al doilea în clasamentul mondial, iar Andrey Rublev este al cincilea. Anterior, acest lucru s-a mai întâmplat în anul 2000, când Marat Safin a fost a doua rachetă din lume, iar Evgeny Kafelnikov a ocupat locul al cincilea.
Tenis
Rusia, în semifinalele Cupei Davis. Programul penultimului act
IERI LA 08:36

Medvedev și Rublev, reușită remarcabilă în clasamentul ATP

Sârbul Novak Djokovic se menţine pe primul loc în clasamentul mondial al jucătorilor profesionişti de tenis (ATP), dat publicităţii luni, deşi a pierdut în faţa lui Alexander Zverev în semifinalele Turneului Campionilor. Djokovic era sigur de două săptămâni că va încheia sezonul pe primul loc în ierarhia mondială, pentru al şaptelea an, un record.
Italianul Jannik Sinner (20 ani), care a participat la ATP Finals de la Torino din postura de înlocuitor al conaţionalului Matteo Berrettini, a revenit în top 10, în dauna canadianului Felix Auger-Aliassime (21 ani), care a coborât pe 11. Germanul Alexander Zverev, care a câştigat trofeul la Torino, şi-a consolidat poziţia a treia în clasamentul ATP, fiind la 800 de puncte de rusul Daniil Medvedev (locul doi).
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Tenis
"Federer, Nadal și Djokovic nu sunt de neînlocuit!" Medvedev promite show de la noua generație
26/11/2021 LA 12:13
Tenis
Britanicii anunță formarea unui nou "Big 3" în tenis! Cine le-a luat locul lui Federer și Nadal
22/11/2021 LA 15:13