Rusia a avut parte de un sezon 2021 excepțional, mai ales în circuitul masculin de tenis. Daniil Medvedev a cucerit primul său titlu de Grand Slam, la US Open, iar Andrey Rublev s-a calificat pentru a doua oară la Turneul Campionilor și a pătruns în premieră în Top 5 ATP, ocupând acum cea mai înaltă poziție a sa în ierarhia ATP.
Drept urmare, Medvedev și Rublev au făcut posibilă repetarea istoriei din 2000. E pentru a doua oară în istorie când doi tenismeni din Rusia încheie sezonul în Top 5 ATP. La sfârșitul anului 2021, Daniil Medvedev ocupă locul al doilea în clasamentul mondial, iar Andrey Rublev este al cincilea. Anterior, acest lucru s-a mai întâmplat în anul 2000, când Marat Safin a fost a doua rachetă din lume, iar Evgeny Kafelnikov a ocupat locul al cincilea.
Tenis
Mouratoglou știe de ce nu au câștigat mai mult Medvedev și Tsitsipas: "Le-a afectat încrederea!"
25/11/2022 LA 11:34

Medvedev și Rublev, reușită remarcabilă în clasamentul ATP

Sârbul Novak Djokovic se menţine pe primul loc în clasamentul mondial al jucătorilor profesionişti de tenis (ATP), dat publicităţii luni, deşi a pierdut în faţa lui Alexander Zverev în semifinalele Turneului Campionilor. Djokovic era sigur de două săptămâni că va încheia sezonul pe primul loc în ierarhia mondială, pentru al şaptelea an, un record.
Italianul Jannik Sinner (20 ani), care a participat la ATP Finals de la Torino din postura de înlocuitor al conaţionalului Matteo Berrettini, a revenit în top 10, în dauna canadianului Felix Auger-Aliassime (21 ani), care a coborât pe 11. Germanul Alexander Zverev, care a câştigat trofeul la Torino, şi-a consolidat poziţia a treia în clasamentul ATP, fiind la 800 de puncte de rusul Daniil Medvedev (locul doi).
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Nitto ATP Finals
Andrey Rublev, copleșit de atmosfera de la Turneul Campionilor! "Nu meritam o așa susținere"
21/11/2022 LA 17:08
Tenis
"Djokovic e cel mai bun jucător de pe planetă"! Patrick McEnroe s-a convins după Turneul Campionilor
21/11/2022 LA 16:22