Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Miami Open: La ce bornă istorică va ajunge Ashleigh Barty după eliminarea lui Naomi Osaka

Vlad Dumitrescu

Actualizat 01/04/2021 la 14:02 GMT+3

Ashleigh Barty va ajunge la 74 de săptămâni consecutive petrecute ca lider al clasamentului WTA.

Ashleigh Barty

Credit imagine: Getty Images

Ashleigh Barty va mai rămâne lider mondial pentru cel puțin încă cinci săptămâni după ce Naomi Osaka a fost eliminată de la Miami Open de către Maria Sakkari iar australianca va ajunge astfel pe locul nouă în clasamentul all time al sportivelor care au petrecut cel mai mult timp la vârful clasamentului.
Barty se află pe primul loc în lume din septembrie 2019 însă ea și-ar fi putut pierde poziția după Miami Open. Totuși, înfrângerea lui Naomi Osaka i-a garantat poziția.
Astfel în clasaemntul all time pentru numărul de săptămâni petrecute ca lider mondial ea o va întrece pe Caroline Wozniacki (71) iar în fața sa vor mai fi doar Steffi Graf (377), Martina Navratiolva (332), Serena Williams (319), Chris Evert (260), Martina Hingis (209), Monica Seles (178), Justine Henin (170) și Lindsay Davenport (98).

Naomi Osaka a pierdut ocazia de a urca pe primul loc

Maria Sakkari a reușit o surpriză uriașă la Miami Open și a învins-o pe Naomi Osaka în sferturile de finală, japoneza fiind neînvinsă de 23 de meciuri.
Sakkari, numărul 25 mondial, a trecut ca o furtună prin primul set fără să piardă vreun game pentru ca apoi să câștige cinci game-uri consecutive în al doilea set pentru a-și asigura o victorie clară, în două seturi, 6-0, 6-4.
Este prima înfrângere pentru Naomi Osaka din februarie 2020 iar acest rezultat îi ia japonezei orice șansă de a o depăși pe Ashleigh Barty în clasamentul mondial.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo