Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"Ca un pește pe uscat!" Daniil Medvedev a ratat revenirea pe locul 1 ATP. Pe ce a dat vina rusul la Miami

Irina Aldea

Publicat 01/04/2022 la 16:56 GMT+3

Daniil Medvedev a fost eliminat joi seară de la turneul Masters de la Miami de către campionul en-titre, Hubert Hurkacz, favorit numărul 8 pe tabloul principal. În urma acestui rezultat, Novak Djokovic rămâne lider mondial în clasamentul ATP. Rusul a explicat la conferința de presă cauzele pentru care a cedat în sferturile de finală.

Daniil Medvedev bows out at the Miami Open after feeling "dizzy"

Credit imagine: Getty Images

Daniil Medvedev va trebui să mai aştepte pentru a reveni în fotoliul de lider al clasamentului mondial, după ce a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului Masters 1.000 ATP de la Miami (Statele Unite). Principalul favorit al competiţiei din Florida, Medvedev a fost învins joi în două seturi, cu 7-6 (9/7), 6-3, de polonezul Hubert Hurkacz, deţinătorul titlului, după mai bine de două ore de joc.
picture

Rezumatul meciului Medvedev - Hurkacz, din sferturile turneului de la Miami

Doar o calificare în semifinale la Miami i-ar fi permis lui Medvedev să-l deposedeze din nou pe Novak Djokovic de prima poziţie a clasamentului ATP, pe care rusul a deţinut-o timp de două săptămâni, înainte de a o ceda iarăşi sârbului, pe 21 martie. La conferința de presă, Medvedev a dat vina inclusiv pe mingile de tenis puse în joc la Miami.
CITEȘTE ȘI:

Cum explică Daniil Medvedev înfrângerea cu Hubert Hurkcacz la Miami Open

Medvedev, care pornea ca favorit în acest meci, a acuzat stare de amețeală în setul al doilea din cauza căldurii și a fost vizibil afectat pe teren. În plus, serviciul rusului a fost cu mult sub nivelul obișnuit. La final, el a dat vina inclusiv pe mingile de tenis: "Nu m-am simțit prea bine tot meciul, se întâmplă. E greu de spus care a fost problema, probabil căldura.
Am avut amețeli la un moment dat, mă simțeam slăbit. Nu mai puteam servi, am avut crampe, mingile de tenis au fost un gunoi. Am fost ca un pește pe uscat. Pentru mine era mai important să mă calific în semifinale decât să revin pe locul 1 ATP. Era doar un bonus pentru mine, așa că nu pot spune că am avut o presiune în plus", a spus Medvedev la conferința de presă.
Hubert Hurkacz, numărul 10 mondial, îl va înfrunta în semifinalele turneului de la Miami pe spaniolul Carlos Alcaraz, care a devenit, la 18 ani, al treilea cel mai tânăr jucător din istorie, după canadianul Felix Auger-Aliassime (2019) şi compatriotul său Rafael Nadal (2005), care accede în ultimul careu al competiţiei americane. Alcaraz l-a învins la rândul său joi, în trei seturi, 6-7 (5/7), 6-3, 7-6 (7/5), pe sârbul Miomir Kecmanovic (22 ani, locul 48 ATP), la capătul unui meci care a durat 2 ore şi 26 minute, în care cei doi au etalat un tenis spectaculos.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo