Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Elena Rybakina, gest superb pentru tinerele tenismene din Kazakhstan: "Este felul meu de a mulțumi"

Nicu Savin

Publicat 28/03/2023 la 13:29 GMT+3

Elena Rybakina este concentrată asupra turneului de la Miami, unde a ajuns deja în sferturi, dar și-a făcut timp și pentru a trimite un ajutor substanțial copiilor care practică tenisul în Kazakhstan, țară care "a adoptat-o" în urmă cu câțiva ani și care a ajutat-o să se întrețină la începutul carierei.

Elena Rybakina à Indian Wells en 2023

Credit imagine: Getty Images

Elena Rybakina este probabil în cea mai bună formă a carierei sale. Chiar dacă anul trecut a câștigat la Wimbledon, tenisul practicat în acest start de 2023 o recomandă pentru a cuceri multe alte turnee de Grand Slam și chiar pentru ocuparea primului loc în clasamentul WTA.
Aflată pe locul 7 în lume în acest moment, Rybakina a făcut finală la Australian Open și a câștigat la Indian Wells, iar în această săptămână încearcă să triumfe și la Miami, pentru a intra în categoria selectă a jucătoarelor care au cucerit Sunshine Double în același an.

Elena Rybakina, donație consistentă pentru 14 tinere jucătoare din Kazakhstan

Ieri, Rybakina a învins-o fără mari probleme pe Elise Mertens, scor 6-4, 6-3, iar azi va forța intrarea în careul de ași în disputa cu Martina Trevisan, una dintre marile surprize ale competiției din Florida. Chiar dacă se concentrează exclusiv pe tenis în această perioadă, Rybakina lucrează și la imaginea sa și a ieșit în evidență după ce s-a aflat că a donat 77.000 de dolari pentru ajutorarea a 14 tinere care practică tenisul în țara sa de adopție, Kazakhstan. Sportiva a dezvăluit că gestul său este cel mai bun mod de a le mulțumi autorităților din Kazakhstan, care au susținut-o la începutul carierei.
"Plănuisem să o fac înainte, dar cu tot programul meu încărcat nu a fost ușor! A fost ceva ce voiam să fac pentru totdeauna, am vrut să răsplătesc sprijinul și finanțarea pe care le-am primit în trecut. Federația Kazahă m-a ajutat, mai ales la începutul carierei. Cred că ar fi corect să organizăm un turneu sau să stabilim venituri pentru juniori, pentru că eu însumi am primit mult sprijin în Kazahstan. Acum, este rândul meu să ajut generația tânără să crească. Este felul meu de a le mulțumi. Avem juniori foarte buni și au nevoie de sprijin, ca oricare alții. Sper că vom putea să vedem o parte dintre ei în circuit, în curând", a spus Rybakina, după meciul cu Mertens.
Elena Rybakina s-a născut la Moscova și a reprezentat Rusia până în 2018. De atunci a fost "adoptată" de Kazakhstan, primind sprijin major in partea federației de la Baku. Ajunsă la cel mai înalt nivel din tenis, sportiva nu a uitat de unde a plecat și gestul său cu siguranță o face și mai populară în fosta țară sovietică.
Elena Rybakina va juca azi în sferturile de finală de la Miami, iar dacă va trece de Martina Trevisan va lupta ulterior pentru un loc în ultimul act cu învingătoarea disputei Jessica Pegula - Anastasia Potapova. Pe cealaltă parte de tablou se află și Sorana Cîrstea, care se va duela în sferturi cu Aryna Sabalenka. Câștigătoarea o va întâlni în a doua semifinală pe Petra Kvitova sau Ekaterina Alexandrova.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo