Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Juan Carlos Ferrero e convins că Alcaraz nu va mai cădea în "păcatele trecutului": "Cred că și-a învățat lecția"

Nicu Savin

Actualizat 28/03/2023 la 16:53 GMT+3

Carlos Alcaraz va juca azi cu Tommy Paul în optimile de finală de la Miami. Evident, ibericul pornește ca favorit, deși nu are amintiri prea plăcute de la singurul duel cu americanul de până acum. Totuși, Juan Carlos Ferrero, antrenorul lui Carlitos crede că jucătorul său știe să gestioneze mai bine presiunea și nu mai este afectat de faptul că așteptările sunt imense de la el.

Rezumatul partidei dintre Carlos Alcaraz și Dusan Lajovic din turul al treilea de la Miami

Carlos Alcaraz amenință să instaureze o dominație totală în tenisul masculin. Ibericul a doborât deja câteva recorduri incredibile, printre care și acela de a deveni cel mai tânăr lider mondial din istorie, iar viitorul se anunță la fel de strălucitor.
Chiar dacă nu a împlinit încă 20 de ani, ibericul arată o maturitate ieșită din comun. Accidentat în startul sezonului, Carlitos a fost nevoit să sară peste Australian Open, dar a revenit și mai puternic în circuit, cucerind un titlu la Buenos Aires și ajungând până în finală la Rio. Săptămâna trecută, Alcaraz a ridicat trofeul la Indian Wells, iar acum visează la același lucru la Miami, unde este deja calificat în optimi.

Juan Carlos Ferrero, convins că Alcaraz este capabil să joace bine și cu presiune asupra sa

Următorul său adversar va fi Tommy Paul, americanul care a suprins lumea tenisului la Australian Open, ajungând până în semifinale. Cei doi s-au mai întâlnit o singură dată până acum, iar yankeul a avut câștig de cauză. Se întâmpla în august 2022, în turul secund de la Montreal. Alcaraz a mers pe cai mari în Canada (a fost favorit 2 al competiției), dar a fost adus repede cu picioarele pe pământ de eșecul în 3 seturi cu Paul, cupă ce a ratat și o minge de meci în actul secund.
Poate mai mult decât acum câteva luni, pe spatele lui Alcaraz este o țintă uriașă. Toți jucătorii dau totul împotriva sa și vor să-l învingă. E liderul mondial și e normal să fie așa. Prefațând partida cu Paul, Juan Carlos Ferrero a spus că elevul său și-a învățat lecția primită anul trecut la Montreal și că acum are o mare capacitate de a absorbi presiunea la care este supus în fiecare meci.
"Nu cred că faptul căeste numărul 1 sau numărul 2 îl influențează prea mult pe Carlos în modul în care abordează meciurile. E adevărat că pe măsură ce urci în clasament, simți adesea presiunea în jurul tău, aceea de a fi favorit, de a fi nevoit să câștigi aproape toate meciurile. Iar dacă el are încă această idee în minte, tenisul lui nu este fluid. De aceea am încercat să ne concentrăm pe acest aspect al creșterii sale pentru ca totul să meargă bine pe teren. Cred că a învățat o lecție din abordarea sa de la Montreal (nr. meciul cu Tommy Paul din 2022), cu toată presiunea care a urmat, mai ales după ce s-a întâmplat la US Open. Acum Carlos joacă mult mai liber și se concentrează mai mult pe jocul său decât pe ceea ce se întâmplă în jurul lui. Cred că asta îi va permite să joace mai bine decât data trecută împotriva lui Paul.", a spus Ferrero, citat de welovetennis.fr.
Partida dintre Carlos Alcaraz și Tommy Paul va fi a 3-a a zilei pe Arena Centrală de la Miami, după disputele Taylor Fritz - Holger Rune și Martina Trevisan - Elena Rybakina. Toate meciurile din competiția masculină din Florida sunt în direct pe Eurosport și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Programul transmisiunilor de marți, de la Miami
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo