Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"Naomi, ești o nulitate", momentul decisiv în cariera lui Osaka. Anunțul triumfător al niponei

Cristian Mihală

Publicat 28/03/2022 la 11:27 GMT+3

Naomi Osaka s-a decis să meargă la psiholog, la aproape un an distanță de la problemele de sănătate mintală de la Roland Garros. Japoneza spune că are numai de câștigat în urma noii colaborări.

Naomi Osaka, Indian Wells

Credit imagine: Getty Images

Un amestec de burnout și de problemel de sănătate mintală, pe fond de stres, au făcut din Naomi Osaka o victimă a presiunii. Poate cea mai talentată jucătoare din circuit, nipona a avut mari probleme în ultimul an, neștiind să gestioneze momentele dificile din teren, dar și din afara lui. A plâns în conferințe de presă, a avut căderi neașteptate în timpul meciurilor, dar greul pare să fi trecut.
Salvarea pentru Naomi Osaka a venit de la psiholog, ea începând să meargă regulat la ședințe după ce a pățit în urmă cu mai bine de două săptămâni, la Indian Wells.
"Am început în sfârșit să merg la psiholog după Indian Wells. Mi-a luat aproape un an de zile să mă decid. Ea ma învățat anumite strategii de a gestiona situațiile stresante și mi-am dat seama câte beneficii îmi aduc acestea, e extrem de util. Acum sunt fericită să am oameni în jurul meu, aplic tehnicile învățate când simt anxietate: respir adânc și apă pe butonul de reset când am nevoie. Am reevaluat situația de la Indian Wells, am încercat să văd de ce am fost așa de destabilizată. Nu mai fusesem niciodată jignită astfel, dar acum mă simt pregătită să gestionez astfel de momente", a dezvăluit Naomi Osaka, potrivit tennisworldusa.org.
Cu un mental mult mai puternic, Osaka, care a coborât până pe locul 77 WTA, e în optimi la Miami. Ea a trecut în minimum de seturi de Sharma și Kerber, pentru ca în turul 3 să beneficieze de retragerea lui Muchova. Azi, pentru un loc în sferturi, fostul număr unu mondial va juca împotriva sportivei din SUA, Alison Riske.
CITEȘTE ȘI:

Ce s-a întâmplat cu Naomi Osaka la Indian Wells?

Eliminată din turul secund al turneului de la Indian Wells, după ce a fost învinsă de rusoaica Veronika Kudermetova (21 WTA), cu 6-0, 6-4, Osaka a avut mari probleme pe teren.
"Naomi, tu eşti o nulitate!", s-a auzit din tribune la un moment dat, iar japoneza nu şi-a putut ascunde frustrarea, aşezându-se pe scaunul său pentru schimbarea terenului. La finalul partidei, ea a izbucnit din nou în lacrimi şi cu greu s-a putut exprima.
La conferința de presă de după partidă, Osaka a explicat de ce a cedat nervos: și-a amintit de modul în care au fost tratate surorile Williams în urmă cu 20 de ani, tot la Indian Wells.
"Sincer, mi s-au mai strigat diferite lucruri în trecut, din tribune, și nu m-a deranjat. Dar acum s-a întâmplat aici, la Indian Wells, unde Venus și Serena au fost huiduite. Dacă nu ați văzut niciodată acel videoclip, uitați-vă la el. Nu știu din ce motiv, dar m-am gândit imediat la acel moment. Încerc să nu plâng (n.r. în conferință). Vreau doar să vă mulțumesc și să o felicit pe Veronica pentru victorie. Mulțumesc", a spus Osaka după partida din turul secund de la Indian Wells.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo