Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Știrile dimineții: Swiatek, OUT în optimi la Miami! Poloneza n-a mai pățit așa ceva de doi ani la un turneu WTA 1000

Bianca Dumitru

Actualizat 26/03/2024 la 08:40 GMT+2

Știrile dimineții: Iga Swiatek a fost eliminată de Ekaterina Alexandrova în optimi la Miami Open, aceasta fiind prima dată din 2022 când liderul mondial nu reușește să ajungă în sferturile unui turneu WTA 1000. Mihai Stoichiță a dezvăluit criteriile pe care se va baza Edi Iordănescu în stabilirea lotului pentru EURO 2024. În rugby, România are un singur jucător în XV-le ideal de la European.

Așa a învins-o Alexandrova pe Iga Swiatek, în două seturi, în optimile Miami Open

În fiecare dimineață, la prima oră, Eurosport.ro face o scurtă revistă a presei, pentru a vă oferi cele mai interesante și proaspete informații din sport.

1. Iga Swiatek, OUT în optimi la Miami Open

Iga Swiatek, principala favorită a turneului WTA 1000 de la Miami, a fost învinsă în această dimineață, în optimi, de Ekaterina Alexandrova, în două seturi, scor 4-6, 2-6, după o oră și 25 de minute de joc.
Liderul mondial și-a încheiat, astfel, parcursul în turneul în care marile favoritele au picat pe capete, fiind deja eliminate din competiție și Aryna Sabalenka, locul 2 WTA, dar și Coco Gauff, favorita nr. 3.
Împotriva Alexandrovei, Iga Swiatek a avut probleme încă din startul partidei, când a cedat pe propriul serviciu, permițându-i rusoaicei să obțină din primele minute de joc un avantaj de două game-uri pe tabelă.
Deși jocul s-a mai echilibrat ulterior, fiecare câștigând pe serviciul ei, poloneza nu a mai putut să recupereze diferența, iar sportiva de pe locul 16 WTA a închis setul cu un game alb.
În setul secund, după ce Swiatek și-a făcut primul serviciu, Alexandrova și-a adjudecat cinci game-uri consecutive, în care liderul WTA a reușit nu mai mult de 6 puncte. Rusoaica a încheiat fără emoții partida și s-a calificat în sferturi, acolo unde va da peste Jessica Pegula, cap de serie nr. 5, care a trecut în două seturi de Emma Navarro, scor 7-6 (1), 6-3.
Pentru Ekaterina Alexandrova, victoria de la Miami Open este doar a doua pe care a reușit-o în fața Igăi Swiatek, care s-a impus de 3 ori în duelurile cu rusoaica, cel mai recent în februarie, la Doha.
În schimb, este pentru prima dată când Alexandrova câștigă în fața liderului mondial, succesul fiind cu atât mai important cu cât a întrerupt o serie fabuloasă a lui Swiatek. Este vorba despre faptul că, începând de la turneul de la Cincinnati din 2022, poloneza a ajuns cel puțin în sferturi la toate competițiile de categorie WTA 1000, lucru pe care acum nu l-a reușit.
Citește și:

2. Criteriile pe care se va baza Edi Iordănescu în stabilirea lotului pentru EURO 2024

Staff-ul tehnic al echipei naționale este foarte atent la forma în care se află jucătorii români atât din campionatul intern, cât și din străinătate, încercând astfel să-i aleagă pe cei mai buni pentru turneul final din această vară.
Directorul tehnic al Federației Române de Fotbal, Mihai Stoichiță, a dezvăluit care vor fi criteriile pe care Edi Iordănescu se va baza în stabilirea lotului pentru EURO 2024.
Oficialul FRF a transmis că jucătorii care nu prind minute la echipele de club sunt în pericol să fie lăsați acasă, în timp ce alții, care au prestații bune în campionatele în care evoluează, au toate șansele de a fi convocați.
"În funcție de evoluția lor în campionatele în care joacă, toți sunt pasibili de convocare. Depinde și de accidentări. Forma sportivă e importantă, chiar cea mai importantă. La momentul meciului trebuie să fii 100% ca să dai tot.
Pot interveni multe lucruri. Acum, la națională, e un grup din ce în ce mai compact. Acum nu mai au trac în meciuri", a declarat Mihai Stoichiță, potrivit Digi Sport.
Cât de departe va ajunge România la EURO 2024?

3. România, cu un singur jucător în XV-le ideal de la Europeanul de rugby

România are un singur reprezentant în XV-le ideal al Campionatului European de rugby, ediția 2024, la care "stejarii" s-au clasat pe locul al patrulea.
Pilierul Iulian Hartig a salvat onoarea echipei antrenate de francezul David Gerard. România mai are, totuși, doi jucători în lotul de 23, Adrian Mitu și Tevita Manumua.
Georgia, câștigătoarea competiției, are șase jucători în XV-le ideal, Irakli Apțiauri, Vano Karkadze, Ilia Spanderașvili, Merab Șarikadze, Ghiorghi Kveseladze și Akaki Tabuțadze.
Portugalia, finalista întrecerii, are patru reprezentanți, Nicolas Martins, Hugo Camacho, Hugo Aubry și Manuel Cardoso Pinto.
Spania, care a completat podiumul, i-a dat pe Mario Pichardie și pe Martiniano Cian, iar Olanda (locul 5) a dat și ea doi jucători, pe Koen Bloemen și pe Wolf van Dijk.
România a fost învinsă de Spania cu 40-33, în finala mică a Rugby Europe Championship, desfășurată la Paris. Georgia a întrecut Portugalia cu 36-10 în finală. AGERPRES
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo