Simona Halep și Patrick Mouratoglou au început să colaboreze la începutul lunii aprilie. Cel mai greu moment prin care au trecut împreună până acum este eliminarea de la Roland Garros, suferită pe fondul unui atac de panică pe care sportiva l-a trăit în timpul meciului cu Qinwen Zheng, din turul 2 al Grand Slam-ului de la Paris.
Antrenorul, care și-a asumat întreaga vină pentru eșecul româncei la Roland Garros, a vorbit din nou despre eliminarea din competiție, dovedind că încă nu a trecut peste acel moment.
Într-un interviu pentru The New York Times, acordat înainte de meciul dintre Simona Halep și Amanda Anisimova, din sferturile de finală ale turneului de la Wimbledon, francezul a spus că ar fi trebuit să anticipeze atacul de panică al fostului lider WTA.
Tenis
Simona Halep și-a aflat programul de la Cincinnati, ultimul turneu de pregătire pentru US Open
ACUM O ORĂ
"Credeți că un atac de panică pică din cer? Erau semne că s-ar putea întâmpla și trebuia să le anticipez. Prea mulți antrenori spun că asta nu e responsabilitatea mea, că am făcut asta pentru jucător și din moment ce începe meciul nu mai pot face nimic. Este treaba noastră să vedem lucrurile, să înțelegem ce se poate întâmpla și să avem un plan", a declarat Patrick Mouratoglou.
Citește și:

Simona Halep, surprinsă de reacția lui Mouratoglou după eliminarea de la Roland Garros

Înainte de debutul la Wimbledon, Simona Halep a susținut o conferință de presă, în care a abordat mai multe subiecte. Unul dintre ele a fost relația cu noul său antrenor. Jurnaliștii au întrebat-o pe Simona ce a simțit după ce Patrick Mouratoglou a luat asupra lui vina pentru eliminarea de la Roland Garros.
Halep a dezvăluit că nu se aștepta la o astfel de reacție din partea antrenorului său, punctând că cei doi mai au încă nevoie de timp pentru a ajunge să se cunoască bine.
"Ei bine, nu, nu aș spune că nu a fost suficient de bun pentru mine, așa cum a scris în postare. Am fost doar panicată în timpul meciului. Nu am suportat prea bine presiunea. Nu știam că va posta. Nu mă anunță ce postează.
Dar da, am fost surprinsă, șocată că a făcut acea postare și a luat totul asupra lui. Dar nu era vina lui. Eu am fost vinovată pentru că nu am fost în stare să mă descurc mai bine și chiar să mă calmez atunci când am intrat în panică. A fost ceva nou și pentru mine și nu am fost suficient de bună.
Dar acum suntem mult mai buni decât în acea zi. Probabil că amândoi învățăm unele lucruri unul despre celălalt. Acum ne vom descurca mai bine cu astfel de situații", a declarat Simona Halep, la finalul lunii iunie.
Turneul de la Wimbledon, al treilea Grand Slam al anului, este programat în perioada 27 iunie - 10 iulie și va fi transmis în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
National Bank Open
Simona Halep va juca semifinala de la Toronto cu Jessica Pegula, numărul 7 mondial
ACUM 10 ORE
National Bank Open
Halep continuă ascensiunea în ierarhia WTA! Ce loc ocupă după calificarea în semifinale la Toronto
ACUM 11 ORE