Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Uimitor! Pe ce loc poate ajunge Simona Halep, dacă se impune la Toronto

Cristian Mihală

Publicat 12/08/2022 la 09:17 GMT+3

Simona Halep este în sferturi la Toronto, după prestații fără greșeală (nu a pierdut încă vreun set). Dacă se impune la Rogers Cup, românca poate urca până pe locul 6 WTA.

Simona Halep

Credit imagine: Eurosport

Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 1.000 de la Toronto, dotat cu premii totale de 2.527.250 de dolari, joi, după ce a învins-o pe elveţianca Jil Teichmann, cu 6-2, 7-5. Halep (30 ani, 15 WTA), cap de serie numărul 15, a trecut după o oră şi jumătate de Teichmann (25 ani, 21 WTA), care o învinsese în turul secund pe estoniana Anett Kontaveit, numărul doi mondial.
La fix un an după ce a părăsit TOP 10 WTA pentru prima oară în 7 ani, marea noastră campioană are șanse uriașe să revină între cele mai bune din lume. Sfertul de la Toronto i-a garantat deja că va urca o poziție (până pe 14), urmând a o depăși pe Jelena Ostapenko, dar sportiva noastră poate să spere la mult mai mult.
Asta și pentru că 8 din primele 10 jucătoare ale lumii au pierdut deja la Rogers Cup înainte de sferturi. Cea mai sonoră eliminare a fost, evident, a lui Swiatek, ceea ce îi conferă Simonei Halep un avantaj suplimentar în cucerirea trofeului.

Simona Halep poate urca enorm în clasamentul WTA, după Toronto

Astfel, un succes azi, cu Cori Gauff, îi garantează lui Halep câștigarea unei noi poziții în ierarhie, urmând a trece și peste Leylah Fernandez, ocupanta locului 13 în WTA. În cazul în care se impune în Canada, Simona Halep va acumula 3255 puncte și nu doar că va pătrunde în top 10 WTA (va ajunge acolo și prin simpla calificare în finală), dar ar putea urca până pe locul 6 WTA. Dintre sportivele aflate în fața ei în clasament, doar Jessica Pegula, Belinda Bencic și Cori Gauff au mai rămas în competiție.
Un loc între primele 6 după Rogers Cup ar putea fi extrem de important în perspectivă. Nu doar că i-ar oferi un culoar mult mai bun la Cincinnati, dar Simo ar avea ocazia să ajungă între primele 4 înainte de US Open. Pentru că la Cincinnati nu are multe puncte de apărat (a abandondat anul trecut în turul 2), astfel că un traseu lung și acolo se poate traduce într-o poziție în preajma podiumui în ierarhia WTA la startul Flushing Meadows.
3255 puncte ar acumula Halep, dacă se impune la Toronto. Diferența față de locul 4 ar fi de 900 de puncte, adică fix cât primește învingătoarea de la Cincinnati. Doar că Paula Badosa are de apărat acolo un sfert de finală, astfel că nu e o utopie să ne-o imaginăm pe Simo în "careul de ași" înainte de US Open, deși misiunea este într-adevăr una destul de grea.

Simona Halep vs Cori Gauff, pentru un loc în semifinale la Toronto

Halep şi-a asigurat un cec de 61.300 de dolari şi 190 de puncte WTA, iar în sferturi o va înfrunta pe tânăra jucătoare americană Coco Gauff, care a dispus de belarusa Arina Sabalenka în trei seturi, cu 7-5, 4-6, 7-6 (4), după trei ore şi 11 minute.
Halep a câştigat toate cele trei meciuri directe cu Gauff (18 ani, 11 WTA), finalistă anul acesta la Roland Garros. Simona s-a impus în 2019 în optimi la Wimbledon, cu 6-3, 6-3, şi de două ori anul acesta, în turul al treilea la Indian Wells, cu 6-3, 6-4, şi în optimi la Madrid, cu 6-4, 6-4.
Halep a câştigat de două ori Openul Canadei, care se dispută alternativ la Montreal şi Toronto, de fiecare dată impunându-se când competiţia a avut loc la Montreal (2016, 2018). De asemenea, are şi o finală jucată în Canada, în 2015, chiar la Toronto.
Duelul Simona Halep - Cori Gauff, din sferturi, la Toronto, se joacă azi, de la ora 20:00, și va putea fi urmărit în format LIVE-BLOG pe eurosport.ro.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo