Rafael Nadal nu a reușit să se recupereze în timp util după accidentarea suferită în timpul sferturilor de finală de la Wimbledon cu Taylor Fritz, astfel încât spaniolul nu va participa la primul turneu ATP Masters 1000 al verii, cel de la Montreal.
Numărul 3 mondial a anunțat prin intermediul contului său de Twitter că nu va participa la turneul canadian din cauza problemelor la mușchii abdominali. Nadal revenise la antrenamente la finalul lunii iulie, iar în urmă cu patru zile, acesta a reluat și antrenamentele cu serviciu. După antrenamentul de ieri, spaniolul a resimțit un disconfort care a continuat și astăzi și a luat decizia de a nu călători în Canada.
"În zilele de vacanță și de la revenirea mea la antrenamente, totul a decurs bine în aceste săptămâni. Acum patru zile am reluat antrenamentele cu serviciul și ieri, după antrenament, am simțit un mic disconfort care a persistat și astăzi.
National Bank Open
Kyrgios, scos din minți de un jurnalist, după victoria cu Medvedev! Ce l-a deranjat pe australian
ACUM 18 ORE
Am decis să nu călătorim la Montreal și să continuăm antrenamentele, fără a forța. Vreau să le mulțumesc directorului turneului, Eugene, dar și întregii sale echipe pentru înțelegerea și susținerea arătată, iar astăzi nu a fost o excepție.
Sper să joc din nou la Montreal, un turneu pe care îl iubesc și pe care l-am câștigat de 5 ori în fața unui public care m-a primit mereu cu multă căldură. Nu am de ales și trebuie să fiu prudent în acest moment și să mă gândesc la sănătatea mea", a scris Nadal pe Twitter.
Citește și:

Rafael Nadal speră să se recupereze pentru US Open

Potrivit spuselor lui Nadal, problemele pe care le-a întâmpinat după antrenamentul de ieri nu sunt grave. Spaniolul vrea să fie precaut înaintea ultimului turneu de Grand Slam al anului, US Open, turneu pe care l-a câștigat până acum de patru ori (2010, 2013, 2017 și 2019).
Rafael Nadal are ocazia la US Open de a cuceri al treilea titlu de Grand Slam din acest an, după ce s-a mai impus la Australian Open și Roland Garros.
US Open 2022, ultimul turneu de Grand Slam al anului, se va desfășura în perioada 29 august-11 septembrie și va fi transmis în România de Eurosport și Eurosport Player.
National Bank Open
Surpriză uriașă la Montreal! Tsitsipas, elimnat de locul 82 ATP
ACUM 21 ORE
National Bank Open
Momente incredibile la Montreal. E prima oară în istoria tenisului când se întâmplă așa ceva
ACUM O ZI