Rafael Nadal a anunțat că nu va participa la turneul ATP Masters 1000 de la Montreal! Care sunt problemele spaniolului

Alex Masgras

Publicat 05/08/2022 la 16:13 GMT+3

Rafael Nadal, campionul primelor două turnee de Grand Slam ale anului, a anunțat că nu va participa la turneul ATP Masters 1000 de la Montreal, din cauza accidentării suferite la Wimbledon.

Rafael Nadal

Credit imagine: Getty Images

Rafael Nadal nu a reușit să se recupereze în timp util după accidentarea suferită în timpul sferturilor de finală de la Wimbledon cu Taylor Fritz, astfel încât spaniolul nu va participa la primul turneu ATP Masters 1000 al verii, cel de la Montreal.
Numărul 3 mondial a anunțat prin intermediul contului său de Twitter că nu va participa la turneul canadian din cauza problemelor la mușchii abdominali. Nadal revenise la antrenamente la finalul lunii iulie, iar în urmă cu patru zile, acesta a reluat și antrenamentele cu serviciu. După antrenamentul de ieri, spaniolul a resimțit un disconfort care a continuat și astăzi și a luat decizia de a nu călători în Canada.
"În zilele de vacanță și de la revenirea mea la antrenamente, totul a decurs bine în aceste săptămâni. Acum patru zile am reluat antrenamentele cu serviciul și ieri, după antrenament, am simțit un mic disconfort care a persistat și astăzi.
Am decis să nu călătorim la Montreal și să continuăm antrenamentele, fără a forța. Vreau să le mulțumesc directorului turneului, Eugene, dar și întregii sale echipe pentru înțelegerea și susținerea arătată, iar astăzi nu a fost o excepție.
Sper să joc din nou la Montreal, un turneu pe care îl iubesc și pe care l-am câștigat de 5 ori în fața unui public care m-a primit mereu cu multă căldură. Nu am de ales și trebuie să fiu prudent în acest moment și să mă gândesc la sănătatea mea", a scris Nadal pe Twitter.
Citește și:

Rafael Nadal speră să se recupereze pentru US Open

Potrivit spuselor lui Nadal, problemele pe care le-a întâmpinat după antrenamentul de ieri nu sunt grave. Spaniolul vrea să fie precaut înaintea ultimului turneu de Grand Slam al anului, US Open, turneu pe care l-a câștigat până acum de patru ori (2010, 2013, 2017 și 2019).
Rafael Nadal are ocazia la US Open de a cuceri al treilea titlu de Grand Slam din acest an, după ce s-a mai impus la Australian Open și Roland Garros.
US Open 2022, ultimul turneu de Grand Slam al anului, se va desfășura în perioada 29 august-11 septembrie și va fi transmis în România de Eurosport și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo