Novak Djokovic, care a primit marți o derogare medicală pentru a participa la primul turneu de Grand Slam al anului, a fost blocat miercuri pe aeroportul din Melbourne din cauza unei probleme cu viza. Potrivit presei australiene, jucătorul care a câștigat de 9 ori turneul Australian Open și care a luat marți avionul în direcția Melbourne după ce a anunțat obținerea acestei derogări, nu ar fi completat formularul corect pentru tipul de viză pe care l-a cerut.
Situația în care se află liderul ATP a fost comentată de Cosmin Hodor. Fostul director al turneului ATP de la București a spus că, din punctul său de vedere, incidentul ar fi putut fi evitat dacă Djokovic ar fi avut o altă atitudine.
"Șansele să participe ar fi fost mult mai mari dacă el n-ar fi postat absolut nimic pe social media. S-a iscat un întreg scandal pe social media în momentul în care el a postat din aeroport că se duce în Australia, pentru că a spus că a primit o derogare și toată lumea s-a alarmat în acel moment.
Australian Open
Jaqueline Cristian, prima victorie din carieră într-un turneu de Grand Slam
ACUM 5 ORE
Dacă el ar fi plecat pur și simplu, ar fi aterizat, ar fi luat viza, stătea în hotel și se antrena. Așa cred că n-ar fi fost nebunia asta", a declarat Cosmin Hodor, potrivit Digi Sport.
Citește și:

Procesul lui Novak Djokovic, transmis în direct în noaptea de duminică spre luni

Novak Djokovic se află într-o situație delicată în Australia, viza pentru intrarea în țară fiindu-i momentan anulată de autorități. Avocații sârbului au atacat decizia, astfel că instanța va decide dacă acesta va avea sau nu dreptul să joace la Australian Open.
O hotărâre se va lua luni, iar pentru o transparență mai mare, judecătorii au decis ca procesul să fie public. Astfel, australienii vor transmite în direct tot ceea ce se va întâmpla în sala de judecată.
Judecătorii au de obicei putere discreționară cu privire la cine poate participa la proces și cine nu, dar, pentru a nu se lăsa loc de interpretări, judecătorul Anthony Kelly a permis ca întreaga audiere să fie disponibilă publicului.
Procesul în care va fi judecată speța lui Djokovic va începe pe 10 ianuarie, la ora locală 10:00 (1:00, ora României). Eurosport.ro vă va ține la curent în timp real cu tot ceea ce se întâmplă în cel mai mediatizat subiect din sportul mondial.
Australian Open
Novak Djokovic se întoarce, în cele din urmă, în Serbia. Inițial voia să rămână la Marbella
ACUM 5 ORE
Australian Open
De ce aproape nimeni nu l-a susținut pe Djokovic. Anunț din interior: "Adevărul e unul singur"
ACUM 6 ORE