Djokovic (34 ani) a obţinut al 37-lea său titlu de categoria Masters 1.000 (un record) şi al şaselea la Paris-Bercy, după ce l-a învins în trei seturi, 4-6, 6-3, 6-3, pe rusul Daniil Medvedev (locul 2 ATP), în faţa căruia şi-a luat revanşa după eşecul suferit în finala de la US Open, în luna septembrie.
În urma acestui succes, sârbul şi-a asigurat prima poziţie în clasamentul ATP la final de an, pentru a şaptea oară în cariera sa (un record). Nole, care împarte recordul de succese în turneele de Grand Slam (20) cu elveţianul Roger Federer şi spaniolul Rafael Nadal, a precizat că este dornic să antreneze viitoare talente ale tenisului după ce va agăţa racheta în cui.
Tenis
Presezon plin de evenimente în tenis! Unde vor evolua Alcaraz, Swiatek și Djokovic în decembrie
IERI LA 11:27

Novak Djokovic, hotărât să devină antrenor odată cu retragerea din circuit

"Încerc să transmit noilor generaţii tot ceea ce am învăţat. Cunoaşterea poate fi un blestem dacă nu o foloseşti. Ce ar trebui să fac după ce mă voi retrage, să o iau cu mine în mormânt, astfel încât cei care vin după mine să nu poată beneficia de filosofia, metodele de lucru şi abordarea mea? Pentru mine, este logic ca următorul pas să fie acela de a transmite cunoştinţele mele altora. Mă văd în diferite roluri în viitor şi mă bucur că mă pot dezvolta şi ca antrenor", a spus sârbul, potrivit Agerpres.
Novak Djokovic va participa la Turneul Campionilor de la Torino, competiţia de final de sezon din circuitul ATP, programată între 14 şi 21 noiembrie, în direct pe Eurosport 2 și Eurosport Player, înainte de a conduce Serbia la turneul final al Cupei Davis (25 noiembrie - 5 decembrie), unde campioana din 2010 îşi propune să câştige al doilea trofeu în această competiţie rezervată echipelor naţionale masculine.
Turneul Campionilor de la Torino va fi în direct și în exclusivitate, în perioada 14-21 noiembrie, pe Eurosport și Eurosport Player.
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Tenis
Top 5 cele mai tari meciuri din 2022 în ATP! Carlos Alcaraz, omul "partidelor de foc" din circuit
IERI LA 14:30
Tenis
Djokovic și-a făcut deja planul pentru 2023! La ce turneu își face pregătirea pentru Australian Open
27/11/2022 LA 19:54