Anul 2021 nu a fost cel mai bun al lui Rafael Nadal, cel supranumit "Regele Zgurii". Într-un sezon eclipsat de accidentări, Rafale Nadal încheie anul cu doar două titluri în palmares, cele obținute în această primăvară la Barcelona și Roma.
Tot în 2021, Nadal a suferit și a treia înfrângere la Roland Garros, turneu pe care l-a câștigat de 13 ori, acesta fiind un record absolut atunci când vine vorba de titlurile la un singur turneu de Grand Slam. Acesta a fost învins în semifinale de marele său rival, Novak Djokovic, după o partidă fantastică, adjudecată de sârb în patru seturi, scor 3-6, 6-3, 7-6(4), 6-2, după o partidă care a durat 4 ore și 22 de minute.
Tenis
Emma Răducanu, decorată de Regele Charles al III-lea! Distincția primită de sportivă
ACUM 3 ORE

Pentru prima oară din 2005, Rafael Nadal nu s-a calificat la Turneul Campionilor

După doar 7 turnee și 24 de victorii din 29 de partide, Rafael Nadal a anunțat că va reveni în circuitul la începutul anului 2022, atunci când se va pregăti pentru Australian Open. Acest anunț a venit în luna august, după ce a mai disputat doar două meciuri la Washington, primele de la înfrângerea de pe Philippe Chatrier.
Chiar dacă a anunțat că nu va mai participa la vreun turneu până la finalul anului, Nadal s-a aflat în continuare în cursa pentru Turneul Campionilor, care va avea loc începând cu acest an la Torino. Campionul spaniol a ieșit din Top 8 al celor mai buni jucători din 2021 abia în penultima săptămână a calendarului, asta după ce Jannik Sinner l-a depășit după ce a obținut calificarea în semifinalele turneului care se desfășoară în această săptămână la Viena.

Nadal a jucat ultima oară în acest sezon la Washington

Credit imagine: Getty Images

Chiar dacă nu se punea problema participării lui la Torino, Nadal a fost eligibil până în penultima săptămână pentru Turneul Campionilor, cu doar 7 turnee jucate. Acest lucru arată, dacă mai era nevoie, nivelul la care acest jucător a evoluat în ultimele 17 sezoane.
Cu toate acestea, Turneul Campionilor rămâne turneul interzis lui Rafael Nadal. Câștigător a 20 de titluri de Grand Slam, medaliat cu aur la Jocurile Olimpice și câștigător al Cupei Davis de 5 ori cu Spania, Nadal nu a reușit să se impună niciodată la turneul finalului de sezon.
Săptămâna viitoare va avea loc ultimul turneu ATP Masters 1000 al anului, cel de la Paris, în timp ce Turneul Campionilor se va desfășura în perioada 14-21 noiembrie 2021. Cele două turnee vor fi transmise pe Eurosport și Eurosport Player.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Tenis
Nadal, declarație superbă despre Federer:"O parte întreagă din viața mea s-a dus când el s-a retras"
ACUM 10 ORE
Tenis
Alexander Zverev, avertisment pentru rivali înainte de revenire, după ce a ratat "obiectivul vieții"
ACUM 10 ORE