Câștigător a șapte titluri de Grand Slam, Mats Wilander consideră că Roger Federer va avea parte de o "realitate dură" la revenirea în circuit. Elvețianul se află în plin proces de recuperare după o operație la genunchi și nu va juca în prima parte a sezonului 2022. Federer a anunțat nu cu mult timp în urmă că nu va participa la turneul Australian Open în 2022.
Mai mult, elvețianul a precizat că este puţin probabil să revină în circuitul profesionist până la jumătatea anului viitor, când speră să fie din nou apt de joc după mai multe operaţii la genunchi. De altfel, el a transmis că s-ar mira să fie pregătit să evolueze la Wimbledon, al treilea turneu major al sezonului viitor.
Australian Open
AUSTRALIAN OPEN LIVE BLOG | Ruse și Cristian au pierdut în turul 2. Zverev și Nadal au impresionat
IERI LA 12:44

Ce crede Mats Wilander că se va întâmpla cu Roger Federer în 2022

"Cred că este posibil ca el să revină. Cea mai mare problemă pentru mine este că acești băieți devin foarte, foarte buni. Alexander Zverev și Daniil Medvedev joacă meciuri uriașe de tenis și evoluează constant. Bineînțeles, Federer are serviciul său, dar cât de mare este avantajul acesta în comparație cu, să spunem, un serviciu al lui Zverev sau Medvedev? Cred că asta va fi un <reality check> pentru el.
Nu cred că Roger Federer va juca prea multe meciuri în circuit. El își dă seama că încă mai are șansa de a câștiga - poate nu un Grand Slam, poate nu o finală - dar trei sau patru meciuri. Sunt de părere că merită să revină, măcar pentru moralul său. Nu consider că va ști la ce nivel poate ajunge până când nu va intra pe teren pentru cel puțin un meci de două sau trei seturi împotriva unor jucători precum Zverev și Medvedev", a declarat Mats Wilander, conform Reuters.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Australian Open
Novak Djokovic, un monument de tristeţe. Cum a fost surprins pe aeroport, la plecarea din Australia
16/01/2022 LA 12:10
Australian Open
Novak Djokovic, învins în afara terenului! Guvernul australian salută victoria
16/01/2022 LA 10:00