Victoria lui Rafael Nadal de la Australian Open îl inspiră pe Roger Federer. Campionul elvețian continuă recuperarea după operația la genunchi, în speranța că va reveni pe teren în câteva luni, pentru Laver Cup, în luna septembrie, dar și pentru turneul de la Basel, care va avea loc în luna octombrie.
Chiar dacă a stat departe de teren pentru o bună perioadă de timp, Roger Federer a rămas conectat cu ce se petrece în lumea tenisului, fiind impresionat de performanța lui Rafael Nadal de la începutul acestui an.
Spaniolul a câștigat Australian Open după ce a lipsit de pe circuit în a doua jumătate a anului 2021, din cauza unei accidentări la picior. Cu toate acestea, Nadal nu a revenit și a reușit să câștige titlul de Grand Slam cu numărul 21:
Wimbledon
Flipkens, cuvinte măgulitoare la adresa Simonei Halep: "Aș fi semnat pentru asta!"
ACUM 4 MINUTE
"Este incredibil cât te inspiră cineva care revine după probleme serioase de sănătate. Eu și Rafa vorbim din când în când la telefon, vorbim mult. Știam că nu se simte foarte bine, dar când a reușit, am fost foarte fericit pentru el. Efortul este uriaș", a declarat Federer pentru Caminada Magazin.

Rezumatul unui meci fabulos, Rafael Nadal - Daniil Medvedev. A "plouat" cu momente fascinante

Citește și:

Federer continuă recuperarea după operația la genunchi

Roger Federer a jucat ultima oară la ediția din 2021 a turneului de la Wimbledon, atunci când a ajuns până în sferturi, unde a fost eliminat de polonezul Hubert Hurkacz, scor 3-6, 6-7(4), 0-6.

Wimbledon 2021: Rezumatul meciului Hubert Hurkacz - Roger Federer 6-3, 7-6, 6-0

După turneul de la Londra, Federer s-a operat pentru a treia oară la genunchi, neștiind în acest moment când va reveni pe teren. De asemenea, elvețianul a declarat că în acest moment nu se recuperează neapărat pentru revenirea pe terenul pe tenis, ci pentru a putea continua să desfășoare diferite activități sportive alături de familie și prieteni după ce se retrage din activitate:
"Mi-am jurat că la finalul carierei nu voi fi complet distrus. Mai târziu vreau să merg la ski cu copiii și să joc fotbal cu colegii mei. Pentru asta mă recuperez acum, nu doar pentru tenis. Mă recuperez și pentru viața de după carieră", a mai spus Roger Federer.
Întrebat și când va avea loc revenirea sa pe teren, Federer a spus: "Nu mă pot gândi atât de departe. Aștept acceptul din partea doctorilor. Sunt pregătit să dau totul din nou. Sper ca în vară să pot reveni pe teren".
CINE CÂȘTIGĂ ROLAND GARROS 2022 LA MASCULIN?
Grand Slam-ul de la Roland Garros, al doilea al sezonului, este programat între 22 mai - 5 iunie și va putea fi urmărit în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Wimbledon
Simona Halep "a construit" jucătoarea perfectă din tenisul feminin
ACUM 21 MINUTE
Wimbledon
Rafael Nadal - Ricardas Berankis - Wimbledon Rezumat
ACUM 31 MINUTE