Cea mai consumată rivalitate din istoria tenisului va avea un nou episod în această seară, nu înainte de 21:45, pe Eurosport 1. Nadal și Djokovic vor fi față în față pentru a 59-a oară și, la o primă vedere, sârbul pleacă din postura de favorit. Rafa a avut probleme medicale mari în ultimele luni, iar condițiile de la Paris nu îl avantajează: pe lângă faptul că e frig, disputa se va juca în sesiunea de seară, când umiditatea face ca mingile să sară mult mai puțin. În consecință, Djokovic nu va mai fi forțat să lovească de foarte sus pe forehandul plin de top-spin al "Matadorului".
Chiar și așa, Goran Ivanisevic, cel care îl antrenează pe Djokovic nu crede că momentul desfășurării disputei își va pune amprenta prea mult pe rezultat. "Nimeni nu are vreun avantaj" a spus uriașul croat, pentru ca apoi să prefațeze disputa.
"Au jucat de 58 de ori unul împotriva celuilalt, e incredibil. Au jucat finală acum doi ani, semifinală în 2021, acum se întâlnesc încă din sferturi. Va fi cu siguranță cel mai frumos sfert de finală din istoria Roland Garros. Va fi un meci grozav, unul epic, Nadal a câștigat de 13 ori aici și va da 300 milioane la sută. Novak va trebui să joace la cel mai înalt nivel pentru a-l învinge, Rafa e gata și nu va renunța în niciun moment. Rafa își pune inima pe teren, Novak are nevoie de cel mai bun nivel al său pentru a trece mai departe. Ei trăiesc pentru astfel de partide, vor fi pregătiți, cred că ar fi în stare să joace și cel mai bun din 10 seturi", a spus Ivanisevic, citat de tennisactu.net.
Roland Garros
"Nadal, de ce nu te-a felicitat Federer după câștigarea Roland Garros?". Răspunsul lui Rafa
08/06/2022 LA 06:31

Henin merge pe mâna lui Djokovic, în disputa cu Nadal

Justine Henin, de patru ori câștigătoare la Roland Garros, crede că Nole are un mic avantaj, dar e convinsă că sârbul poate fi învins. Dacă nu de Nadal, azi, e posibil ca Alcaraz să îi dea o replică extrem de puternică, într-o eventuală semifinală. Carlitos joacă la rândul lui într-un adevărat blockbuster al zilei, cu Alexander Zverev. Germanul pleacă totuși cu șansa a doua, după ce ibericul l-a subordonat în finala de la Madrid, la începutul lunii (6-1, 6-3).
"Djokovic este puțin deasupra tuturor celorlalți, dar să nu uităm despre magia pe care Nadal o poate aduce pe teren. Nici Alcaraz nu poate fi scos din calcule, toți jucătorii din sferturi sunt foarte puternici. Dar, pentru mine, Novak are o mică șansă în plus față de toți ceilalți", a spus Henin, citată de tennisactu.net, pentru ca apoi fosta mare campioană din Belgia să își îndrepte atenția și asupra competiției feminine: "Acolo e altceva, Swiatek e, desigur, marea favorită, e numărul unu mondial și joacă strălucitor. Din păcate, spre deosebire de tabloul masculin, aici nu există o rivală pe măsura Igăi. E nevoie de rivalități noi la fete, pentru că doar așa pot crește jucătoare".
Super duelul Nadal - Djokovic va avea loc în această seară, în direct pe Eurosport 1 și Eurosport Player!
https://i.eurosport.com/2022/05/30/3384381.jpg
Roland Garros
Genialul Nadal a dat răspunsul la "va putea cineva să egaleze cele 14 titluri ale tale la Paris?"
06/06/2022 LA 20:20
Roland Garros
Alcaraz, uluit de Nadal al 14-lea, "regele soare"! "Are 1000 de vieți, eu sunt puțin în întârziere"
06/06/2022 LA 14:30