Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Benoit Paire s-a dezlănţuit: "ATP apără jucătorii din Rusia?"

Cristian Mihală

Publicat 25/05/2022 la 14:50 GMT+3

Tenismanul francez Benoit Paire a criticat, marţi la Roland Garros, responsabilii circuitului ATP, întrebându-se dacă organismul mondial al tenisului profesionist "apără jucătorii sau Rusia", după decizia de a nu acorda puncte la Wimbledon în urma deciziei organizatorilor de a-i exclude pe ruşi şi belaruşi de la turneu, informează AFP.

L'immense joie de Benoît Paire

Credit imagine: Imago

"Aş vrea să vorbesc despre decizia referitoare la Wimbledon, pentru că mi-e greu să înţeleg dacă ATP apără mai degrabă jucătorii sau Rusia", a criticat francezul la o conferinţă de presă după eliminarea sa din primul tur al turneului parizian de Mare Şlem.
"Când erau jucători care aveau Covid-19 şi trebuiau să rămână în cameră, nu s-a făcut nimic, spunând că trebuie anulat turneul pentru că sunt jucători care nu pot juca", a reamintit jucătorul de 33 de ani, care a traversat mai multe perioade de izolare din cauza Covid-19. "Acum, dintr-o dată, patru jucători ruşi, între care Medvedev, nu pot juca şi criticăm Wimbledon-ul'', a adăugat el.
Ca urmare a deciziei "injuste" a organizatorilor turneului londonez de a exclude jucătorii şi jucătoarele din Rusia şi Belarus din cauza invaziei din Ucraina, ATP a decis vinerea trecută să nu atribuie puncte la Grand Slam-ul pe iarbă.
"Dacă este un conflict între ATP şi Wimbledon, noi ne aflăm la mijloc şi nu este deloc bine, pentru că vrem să jucăm normal. Îmi pare rău pentru jucătorii ruşi, dar ei sunt cei care au provocat totul", a adăugat Paire.
"Eu cred că este păcat că nu înţeleg toţi jucătorii această decizie. Când vorbesc în vestiar cu 99 la sută din jucători, ei vor puncte. Ne aflăm într-o situaţie în care în final ruşii vor câştiga", a adăugat el.
Sursa: Agerpres
Grand Slam-ul de la Roland Garros, al doilea al sezonului, este programat între 22 mai - 5 iunie și va putea fi urmărit în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Roland Garros 2022 - 25 mai, transmisiuni Eurosport 1&2
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo