Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Irina Begu scrie istorie la Roland Garros. Românca are o șansă uriașă să bifeze rezultatul carierei

Cristian Mihală

Publicat 27/05/2022 la 08:36 GMT+3

Irina Begu e față în față cu cea mai mare performanță din carieră, la Roland Garros. Românca a etalat un joc extrem de solid, la Paris, și poate visa la primul său sfert de finală din carieră, într-un turneu de Grand Slam.

Irina Begu e în turul 3 la Roland Garros! Românca, victorie cu peripeții în fața Alexandrovei

Așteptările României de la Roland Garros 2022 o aveau în centru pe Simona Halep, însă aceasta a arătat încă o dată că e departe de forma sportivă din 2018 și 2019, când se impunea impresionant la Roland Garros și Wimbledon.
Fostul număr unu mondial a pierdut în turul secund și, în acest moment, o singură româncă se mai află pe tabloul de simplu de la French Open: Irina Begu. Bucureșteanca este într-o formă senzațională și poate să se gândească la fazele avansate ale competiției.
După un prim tur cu Paolini, o adversară abordabilă, Begu a avut ieri un adevărat examen, în fața rusoaicei Alexandrova, cap de serie 30. Irina a arătat consistență pe toată durata partidei, a servit bine și și-a asumat destule riscuri, etalând un tenis agresiv. Victoria a venit după 2 ore și 38 de minute, scor 6-7(3), 6-3, 6-4, oferindu-i sportivei noastre posibilitatea de a evolua în turul 3.

Tablou "prietenos" pentru Irina Begu la Roland Garros

Acolo o așteaptă o jucătoare, care, în mod normal, nu ar trebui să îi pună probleme Leolia Jeanjean, numărul 227 WTA. În vârstă de 26 de ani, franțuzoaica a fost beneficiara unui wildcard și a reușit marea surpriză în runda a doua, trecând cu un dublu 6-2 de Karolina Pliskova. Cehoaica e complet ieșită din formă și nu evoluează în general bine pe zgură, dar era de așteptat să treacă de o sportivă atât de slab clasată.
Acum, Begu o are în față pe surprinzătoarea Jeanjean, iar presiunea ar trebui să apese puternic pe umerii favoritei gazdelor. Dincolo de diferența de valoare incontestabilă, acest aspect ar putea fi decisiv în câștigarea meciului de către româncă, aceasta urmând să plece din postura de mare favorită (1,3 cotă la pariuri).
Ca atare, Irina are o șansă uriașă să treacă în optimi, fază a competiției în care a mai ajuns de doar două ori în carieră la un Grand Slam: în 2015, la Australian Open și în 2016, la Roland Garros. La Antipozi, acum 7 ani, Begu ceda în fața lui Eugenie Bouchard, în trei seturi, în timp ce la Paris, în 2016, era elimiantă de Shelby Rogers.
Acum Begu poate să viseze cu ochii deschiși la un sfert de finală, în contextul în care partea ei de tablou este una prietenoasă. Dacă se vor respecta calculele hârtiei și va trece de Jeanjean, românca va da piept în optimi cu învingătoarea din disputa Jessica Pegula - Tamara Zidansek. Vorbim de două sportive valoroase, dar care sub nicio formă nu reprezintă "misiuni imposibile" pentru o Begu aflată în vârf de formă. Din contră, pe sportiva din SUA Irina a învins-o în ambele dispute directe de până acum, de fiecare dată în minimum de seturi (o dată chiar anul acesta, la Grampians Trophy). Cele două dispute au avut loc pe hard, astfel că e de aștpetat ca pe zgură românca să aibă un avantaj și mai mare. În ceea ce o privește pe Zidansek, slovena nu i-a ieșit niciodată în cale Irinei până acum.
Ca atare, Begu are o șansă reală la primul său sfert de finală într-un Grand Slam, dar oricum Roland Garros 2022 va fi un succes pentru bucureșteancă. Grație prezenței în turul 3, Irina va reveni între primele 50 din lume, iar un succes care să o ducă în optimi ar putea-o propulsa între cele mai bune 40.
Duelul Irina Begu - Leolia Jeanjean, din turul 3 de la Roland Garros, va fi sâmbătă, în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Roland Garros 2022 - 27 mai, transmisiuni Eurosport 1&2
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo