Novak Djokovic a criticat decizia organizatorilor de la Wimbledon. Organizatorii englezi au decis să nu permită participarea jucătorilor și jucătoarelor din Rusia și Belarus. ATP și WTA nu au fost de acord cu această decizie, drept urmare, cele două organizații nu vor acorda puncte jucătorilor și jucătoarelor care vor participa la All England Club.
Novak Djokovic, campionul din 2021 de la Wimbledon, a vorbit după victoria sa din primul tur de la Roland Garros pe acest subiect, fiind de părere că decizia de a îi interzice pe ruși și bieloruși este greșită:
"Într-o notă personală, fără a avea șansa de a îmi apăra cele 4000 de puncte din Australia și de la Wimbledon, am fost afectat de această decizie. În urmă cu câteva zile am aflat că există un document din partea guvernului englez pentru All England Club în care se recomandă mai multe lucruri. Nu a fost o singură opțiune.
Roland Garros
"Nadal, de ce nu te-a felicitat Federer după câștigarea Roland Garros?". Răspunsul lui Rafa
08/06/2022 LA 06:31
Nu au discutat cu nimeni din ATP sau cu jucătorii, nici măcar cu jucătorii ruși și bieloruși. Să comunice și să vadă dacă există un numitor comun, dacă se poate face un compromis, să încerce să rezolve lucrurile. Cred că este o decizie greșită", a spus Djokovic.
Citește și:

Lipsa de comunicare din partea organizatorilor, principala problemă a lui Djokovic

Novak Djokovic crede că s-a ajuns în acest punct din cauza lipsei de comunicare din partea organizatorilor de la Wimbledon. Numărul 1 mondial crede că existau soluții mult mai bune pentru a rezolva această situație:
"Am auzit recomandări din partea WTA și ATP, ca jucătorii și jucătoarele din Belarus, Ucraina și Rusia să joace un fel de turneu demonstrativ în timpul unui Slam sau ceva asemănător. Sau ca cineva să joace la dublu mixt iar premiile să meargă către victimele din Ucraina. Au fost mai multe idei, dar nu a existat, din păcate, o comunicare bună dinspre Wimbledon. Din acest motiv cred că e greșit.
Există soluții mai bune decât să iei punctele și să nu permiți jucătorilor să câștige sau să își apere punctele, toată lumea e afectată. Pentru mine și pentru restul jucătorilor care s-au descurcat anul trecut, nu numai că nu vom putea câștiga puncte, dar nici nu le putem apăra. Sunt jucători care nu vor avea șansa de a câștiga puncte. Este o situație ciudată", a mai spus Djokovic.
https://i.eurosport.com/2022/05/24/3378743.jpg
Chiar și în aceste condiții, numărul 1 mondial a dat de înțeles că va merge la Londra pentru a își apăra titlul câștigat anul trecut:
"Un Grand Slam e un Grand Slam. Wimbledon a fost mereu un turneu de vis când eram copil. Nu mă uit la el prin puncte sau bani. Pentru mine este altceva. Dar trebuie să existe standarde, respect reciproc.
Cred că vor exista mereu grupuri de jucători care vor avea de suferit mai mult, care se vor plânge mai mult. Chiar e dificil. E greu să spui ce e bine și ce e greșit. Aceasta este una dintre deciziile pe care le ei și cineva va avea de suferit. E o situație în care toată lumea are de pierdut", a mai spus numărul 1 mondial, Novak Djokovic.
Novak Djokovic l-a învins luni pe Yoshihito Nishioka, scor 6-3, 6-1, 6-0. În turul al doilea de la Paris, Djokovic îl va întâlni pe câștigătorul partidei dintre Alex Molcan și Federico Coria.
https://i.eurosport.com/2022/05/23/3378597.jpg
Grand Slam-ul de la Roland Garros, al doilea al sezonului, este programat între 22 mai - 5 iunie și va putea fi urmărit în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Roland Garros
Genialul Nadal a dat răspunsul la "va putea cineva să egaleze cele 14 titluri ale tale la Paris?"
06/06/2022 LA 20:20
Roland Garros
Alcaraz, uluit de Nadal al 14-lea, "regele soare"! "Are 1000 de vieți, eu sunt puțin în întârziere"
06/06/2022 LA 14:30