Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Succesul cu Djokovic nu îl "îmbată" pe Nadal. Mostră de psihic de fier, înainte de duelul cu Zverev

Cristian Mihală

Publicat 01/06/2022 la 13:15 GMT+3

Rafael Nadal a dat asigurări că partida magică reușită în fața lui Novak Djokovic, marele său rival, nu îi va afecta prestația din semifinalele Roland Garros, acolo unde urmează să dea piept cu Alexander Zverev.

Zverev vs Nadal (Masters 1000 Madrid)

Credit imagine: Getty Images

Novak Djokovic părea omul de învins de cine aspira la trofeul de la Paris în 2022. Cum și Carlos Alcaraz, al treilea mare favorit în opinia specialiștilor a fost învins, se pune întrebarea dacă Nadal va reuși să fie la fel de concentrat în duelul din semifinale.
"Matadorul" a dat asigurări că victoria sa cu Djokovic - altfel una magică - nu îl va deraia de la traiectoria normală. Ibericul a dat asigurări că are suficientă experiență încât să nu se considere deja învingător pentru a 14-a oară la Roland Garros, garantând că se va concentra pentru penultimul act, cu Sacha Zverev, ca pentru o semifinală în care ar da piept cu cel mai puternic rival.
"Dacă voi pierde în semifinale sau dacă voi juca slab nu se va întâmpla pentru că nu am fost concentrat la meci. Am suficientă experiență, nu sunt genul de jucător care să aibă variații din punct de vedere emoțional, sunt foarte stabil în stările pe care le am. Știu cum funcționează lucrurile, înțeleg că nu am realizat încă nimic. Sigur, e momentul să mă bucur azi, pentru că a fost o seară minunată pentru mine, fără îndoială, dar de mâine mă voi reseta și voi fi concentrat 100% pe ceea ce trebuie să fac în semifinala cu Alexander. Obiectivul principal e să îmi mențin în următoarele partide nivelul pe care l-am atins azi", a spus Nadal la conferința de presă de după partida cu Djokovic.

Zverev, marea încercare a lui Nadal în drumul spre titlul de Grand Slam cu numărul 22

Mulți au văzut sfertul Nadal - Djokovic drept adevărata finală, pe hârtie pe Rafa așteptându-l acum dispute mai ușoare.
Paradoxal, nu finala va fi marea încercare a "Matadorului" în drumul spre al 14-lea Roland Garros din carieră și al 22-lea Grand Slam, ci penultimul act. Asta pentru că Zverev a arătat un nivel incredibil cu Alcaraz, în sfertul de marți și, dacă își va menține nivelul, va fi greu de învins.
Germanul a servit incredibil, făcându-și cu ușurință majoritatea serviciilor și are o experiență superioară celor de pe jumătatea inferioară de tablou, posibili adversari ai lui Rafa în ultimul act. În plus, într-un ultim act Nadal ar trebui să fie mai puțin vulnerabil: e neînvins în finalele de la Roland Garros, având o aură de invincibilitate, iar pentru oponenți - fără experiență la cel mai înalt nivel - presiunea e mult mai mare într-un ultim act față de o dispută cu Rafa în optimi, sferturi sau chiar semifinale.
Până acum, Nadal și Zverev au fost față în față de 9 ori, spaniolul impunându-se în 6 dintre dispute. Totuși, 3 din ultimele 4 meciuri au fost câștigate de german. Cei doi s-au întâlnit de 5 ori pe zgură, neamțul impunându-se o singură dată, în sferturile de finală de la Madrid 2021.
Roland Garros 2022 - 1 iunie, transmisiuni Eurosport 1&2
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo