Novak Djokovic părea omul de învins de cine aspira la trofeul de la Paris în 2022. Cum și Carlos Alcaraz, al treilea mare favorit în opinia specialiștilor a fost învins, se pune întrebarea dacă Nadal va reuși să fie la fel de concentrat în duelul din semifinale.
"Matadorul" a dat asigurări că victoria sa cu Djokovic - altfel una magică - nu îl va deraia de la traiectoria normală. Ibericul a dat asigurări că are suficientă experiență încât să nu se considere deja învingător pentru a 14-a oară la Roland Garros, garantând că se va concentra pentru penultimul act, cu Sacha Zverev, ca pentru o semifinală în care ar da piept cu cel mai puternic rival.
"Dacă voi pierde în semifinale sau dacă voi juca slab nu se va întâmpla pentru că nu am fost concentrat la meci. Am suficientă experiență, nu sunt genul de jucător care să aibă variații din punct de vedere emoțional, sunt foarte stabil în stările pe care le am. Știu cum funcționează lucrurile, înțeleg că nu am realizat încă nimic. Sigur, e momentul să mă bucur azi, pentru că a fost o seară minunată pentru mine, fără îndoială, dar de mâine mă voi reseta și voi fi concentrat 100% pe ceea ce trebuie să fac în semifinala cu Alexander. Obiectivul principal e să îmi mențin în următoarele partide nivelul pe care l-am atins azi", a spus Nadal la conferința de presă de după partida cu Djokovic.
Roland Garros
"Nadal, de ce nu te-a felicitat Federer după câștigarea Roland Garros?". Răspunsul lui Rafa
08/06/2022 LA 06:31

Zverev, marea încercare a lui Nadal în drumul spre titlul de Grand Slam cu numărul 22

Mulți au văzut sfertul Nadal - Djokovic drept adevărata finală, pe hârtie pe Rafa așteptându-l acum dispute mai ușoare.
Paradoxal, nu finala va fi marea încercare a "Matadorului" în drumul spre al 14-lea Roland Garros din carieră și al 22-lea Grand Slam, ci penultimul act. Asta pentru că Zverev a arătat un nivel incredibil cu Alcaraz, în sfertul de marți și, dacă își va menține nivelul, va fi greu de învins.
Germanul a servit incredibil, făcându-și cu ușurință majoritatea serviciilor și are o experiență superioară celor de pe jumătatea inferioară de tablou, posibili adversari ai lui Rafa în ultimul act. În plus, într-un ultim act Nadal ar trebui să fie mai puțin vulnerabil: e neînvins în finalele de la Roland Garros, având o aură de invincibilitate, iar pentru oponenți - fără experiență la cel mai înalt nivel - presiunea e mult mai mare într-un ultim act față de o dispută cu Rafa în optimi, sferturi sau chiar semifinale.
Până acum, Nadal și Zverev au fost față în față de 9 ori, spaniolul impunându-se în 6 dintre dispute. Totuși, 3 din ultimele 4 meciuri au fost câștigate de german. Cei doi s-au întâlnit de 5 ori pe zgură, neamțul impunându-se o singură dată, în sferturile de finală de la Madrid 2021.
https://i.eurosport.com/2022/05/31/3384967.jpg
Roland Garros
Genialul Nadal a dat răspunsul la "va putea cineva să egaleze cele 14 titluri ale tale la Paris?"
06/06/2022 LA 20:20
Roland Garros
Alcaraz, uluit de Nadal al 14-lea, "regele soare"! "Are 1000 de vieți, eu sunt puțin în întârziere"
06/06/2022 LA 14:30