Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Tratamentul pe care îl face Nadal zi de zi la Roland Garros, astfel încât să scape de durerile sfâșietoare

Cristian Mihală

Actualizat 03/06/2022 la 11:03 GMT+3

Rafa Nadal face eforturi supraomenești pentru a putea juca la Roland Garros, iar cotidianul Marca a dezvăluit, în ziua semifinalei cu Zverev, care este tratamentul la care e supus "Matadorul" înainte de fiecare meci.

Djokovic - Nadal, rezumatul unui meci pentru istorie! "Matadorul", în semifinale

Sindromul Muller-Weiss îi creează pe zi ce trece mai multe probleme lui Rafa, în acest moment calendarul său pentru restul anului fiind gol. Marele campion iberic gândește doar pe termen scurt, durerile fiind atât de crunte încât nimic nu e garantat în direcția continuării carierei. Cel mai probabil, cel mai titrat jucător din istorie va "sări" peste Wibledon și se va ruga ca starea de sănătate să îi permită să fie prezent la US Open, acolo unde se simte cel mai bine dintre toate turneele pe hard.
Cert e că fiecare zi e o adevărată luptă pentru iberic, durerile fiind de foarte multe ori insuportabile. Cotidianul Marca a dezvăluit ce tip de tratament urmează Rafa Nadal la piciorul stâng înainte de fiecare meci pe care îl joacă la Roland Garros 2022, cu scopul ca acesta să poată face față turneului. Obiectivul "Matadorului" e să ajungă la al 22-lea Grand Slam al carierei, iar tratamentul constă în infiltrarea de anestezic local și antiinflamator direct în zona afectată. Totul se realizează printr-o puncție făcută de doctorul Angel Ruiz Cotorro, cel care l-a însoțit special pentru asta la Paris. În acest fel, jucătorul poate face față efortului, deși trebuie amintit că aceste infiltrații doar ascund durerea, nu rezolvă afecțiunea.

Nadal, înainte de semifinala cu Zverev: "Sunt încrezător că mă pot întoarce la Roland Garros"

Înainte de meciul cu Djokovic, Nadal a spus în conferința de presă că Roland Garros 2022 ar putea fi ultimul din cariera sa. Ulterior, acuzat că a încercat un joc psihologic, astfel încât Nole să nu mai fie concentrat 100% la meci, Rafa a parat și a spus răspicat că "Nu mă joc cu cuvintele, sunt suficient de experimentat încât să nu ascund lucruri. Am fost sincer când am spus ce am spus".
Un mare luptător, Rafa va face toate eforturile să găsească o soluție pentru a-și putea continua cariera, chiar dacă în acest moment durerile au devenit insuportabile și 999 din 1000 de sportivi ar fi renunțat la performanță pentru operație. Pentru că, trebuie spus, problema creată de sindromul Muller-Weiss e perfect tratabilă, doar că aceasta ar însemna, odată intervenția chirurgicală făcută, finalul carierei de sportiv profesionist.
"Sunt încrezător că mă pot întoarce la Roland Garros anul viitor. Trebuie să accept lucrurile așa cum sunt, dar nu am intenția să fac din ediția din acest an o poveste de adio. Muncim să găsim soluții pentru piciorul meu, dar intenția mea e să fiu aici și anul viitor", a punctat Nadal.
Acum Rafa se concentrează pe semifinala de la Roland Garros, transmisă în direct de Eurosport 1, azi, de la ora 15:45. 6-3 este scorul întâlnirilor directe Nadal - Zverev, dar 3 din ultimele patru meciuri au fost câștigate de german. Cei doi s-au întâlnit de 5 ori pe zgură, neamțul impunându-se o singură dată, în sferturile de finală de la Madrid 2021.
Roland Garros 2022 - 3 iunie, transmisiuni Eurosport 1
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo