Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ons Jabeur, dezgustată când a aflat ce se întâmplă la Roland Garros: "Meciuri de femei..."

Cristian Mihală

Actualizat 04/06/2023 la 11:26 GMT+3

Ons Jabeur s-a declarat revoltată de faptul că fanii francezi își vând biletele pentru partida Aryna Sabalenka - Sloane Stephens, prima partidă feminină programată în sesiunea de seară pe Philippe Chatrier.

Rezumatul partidei Danilovic - Jabeur, din turul 3 de la Roland Garros

Tunisianca Ons Jabeur (numărul 7), a acces în optimi după o victorie în trei seturi, 4-6, 6-4, 6-2 în faţa sârboaicei Olga Danilovic. La conferința de presă de după confruntarea de sâmbătă seară, dubla finalistă de Grand Slam în 2022 a luat atitudine față de demersul suporterilor din Hexagon, care nu sunt interesați de partidele feminine.
Astfel, conducerea Roland‐Garros a așteptat până în a opta zi a turneului pentru a programa un meci feminin în sesiune de noapte feminin (Sabalenka – Stephens, singurele jucătoare câștigătoare de Grand Slam rămase în partea inferioară a tabloului). Doar că această hotărâre a organizatorilor nu este chiar pe gustul spectatorilor care și-au cumpărat biletul în avans. Astfel, aceștia revând sute de bilete pe siteurile de specialitate, achiziționându-și tichetele în ideea în care sperau să vadă un meci de la masculin. Duminică, la Roland Garros vor evolua Djokovic și Alcaraz, astfel că fanii erau convinși că îl vor vedea pe unul dintre aceștia în sesiunea de seară.

Ons Jabeur, mesaj manifest la Roland Garros

"Boicotul" fanilor a dezamăgit-o cumplit pe Ons Jabeur, care crede că aceștia procedează greșit și pleacă de la o premisă falsă: că disputele fetelor sunt mult mai puțin spectaculoase decât cele de pe tabloul masculin. Tunisianca a avut un mesaj manifest pentru suporterii de tenis ignoranți, care nici măcar nu au răbdare să le vadă pe sportive în acțiune.
"Este timpul să schimbăm această viziune, sincer. Înțeleg că oamenii nu se uită la multe meciuri ale femeilor, dar cred că acest lucru este foarte rău.
Multe meciuri sunt extraordinare. Fetele se luptă, se antrenează și dau totul pe teren. Am întâlnit o mulțime de oameni care îmi spun: 'meciuri de femei..' 'Ai văzut vreun meci de fete?' Îmi răspund că nu. Deci, cum poți să judeci, atunci?
Sper că mentalitățile se vor schimba și că ni se vor da mai multe șanse, pentru că luptăm în fiecare zi. Sincer, depunem mult efort și facem sacrificii pe care mulți bărbați nu le fac în circuit. Trebuie să planificăm totul în viața noastră profesională. Este timpul să schimbăm asta, să schimbăm acea viziune.
Sper că mâine stadionul va fi plin (n.r. la partida Sabalenka - Stephens), pentru că joacă două sportive grozave, va fi un joc extraordinar. Trebuie să oferim o șansă și fetelor", a spus Ons Jabeur în conferința de presă de după partida cu Danilovic.
Următoarea adversară a lui Jabeur, în optimile de finală de la Roland Garros, va fi sportiva din SUA, Bernarda Pera.
Rezultate - turul 3:
Iga Swiatek (Polonia/N.1) - Wang Xinyu (China) 6-0, 6-0
Lesia Ţurenko (Ucraina) - Bianca Andreescu (Canada) 6-1, 6-1
Anna Karolina Schmiedlova (Slovacia) - Kayla Day (SUA) 6-1, 6-3
Coco Gauff (SUA/N.6) - Mirra Andreeva (Rusia) 6-7 (5/7), 6-1, 6-1
Sara Sorribes Tormo (Spania) - Elena Rîbakina (Kazahstan/N.4), forfait Rîbakina
Beatriz Haddad Maia (Brazilia/N.14) - Ekaterina Alexandrova (Rusia/N.23) 5-7, 6-4, 7-5
Bernarda Pera (SUA) - Elisabetta Cocciaretto (Italia) 6-4, 7-6 (7/2)
Ons Jabeur (Tunisia/N.7) - Olga Danilovic (Serbia) 4-6, 6-4, 6-2
Programul zilei la Roland Garros
Program Roland Garros duminică
Roland Garros 2023 se desfãșoarã în perioada 28 mai – 11 iunie la Paris. Toate meciurile de la cel de-al doilea turneu de Grand Slam al anului se vãd în direct pe canalele Eurosport și pe aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo