Cori Gauff e singura care mai stă între Swiatek și al doilea titlu de Grand Slam la Roland Garros pentru poloneză. Cele două sunt apropiate de vârstă și se cunosc foarte bine, iar americanca a ținut să puncteze ce om extaordinar e Iga. Deși e de departe cea mai bună din lume, succesul nu a schimbat-o deloc, rămânând la fel de empatică, atentă la nevoile celorlalți și comunicativă. Calități rare, la care cei mai mulți dintre sportivi "renunță" atunci când ajung în vârful ierarhiilor, indiferent de domeniul de activitate.
https://i.eurosport.com/2022/05/25/3379646.jpg
"O știu pe Iga de când era clasată mult mai slab. Acum e numărul 1 în lume, dar nimic nu s-a schimbat la ea, exceptând tenisul. În spatele scenei, e la fel de drăguță cum o vedeți în conferințele de presă la care participă. Cred că e foarte important și rar să vezi așa ceva. Sunt foarte fericită să joc cu ea, mereu mi-am dorit să o întâlnesc într-o finală. Știam că la un moment dat va veni și clipa asta, având în vedere cum ne-am dezvoltat amândouă", a spus Gauff.
Roland Garros
Experții Eurosport au analizat succesul polonezei Iga Swiatek la Roland Garros. "A fost o mașinărie"
04/06/2022 LA 18:43
Gauff și Swiatek au fost la un punct distanță să se întâlnească în finala junioarelor de la Roland Garros, în 2018. Iga a avut minge de meci în semifinale, cu Caty McNally, dar în cele din urmă a pierdut. Ultimul act a fost câștigat atunci de Gauff, dar Swiatek și-a luat revanșa pentru eșecul respectiv câteva săptămâni mai târziu: a câștigat titlul la junioare, la Wimbledon.

Gauff, despre cum o poate învinge pe Swiatek, în finala Roland Garros

Gauff a admis că Swiatek este marea favorită a finalei de sâmbătă, transmisă în direct de Eurosport 1, însă e convinsă că poate face o partidă mare, presiunea nefiind deloc mare. Cori va încerca să se bucure de fiecare punct, iar acest lucru se poate traduce într-un joc care să îi pună probleme sportivei care a ajuns la 34 de victorii la rând în circuitul WTA.
"Iga este într-o cursă spectaculoasă și cred că nu am nimic de pierdut. Ea este cu siguranță favorita la câștigarea meciului. Dar cred că, odată ajunsă pe teren, voi juca fără presiune și voi juca cel mai bun tenis al meu. Cred că orice se poate întâmpla într-o finală de Grand Slam. Dacă ridic trofeul, nu cred că viața mea se va schimba, oamenii care mă iubesc vor continua să mă iubească, indiferent dacă ridic trofeul sau nu. Dacă voi câștiga, probabil că va fi mai multă atenție din partea oamenilor din întreaga lume. Dar nu sunt îngrijorată de cum se va schimba viața mea", a mai spus sportiva din SUA.
Întrebată despre ce trebuie să facă pentru a stopa seria incredibilă a adversarei, Gauff e convinsă că, fără a etala un joc agresiv, nu va avea prea multe șanse.
"Cred că doar dacă profit de oportunitățile pe care mi le oferă voi avea o șansă. Dar știu, în același timp, că Swiatek nu îmi va da multe șanse. Privind-o cum joacă, cred că face o treabă grozavă, schimbă direcțiile și găsește niște unghiuri incredibile. Ea lovește mereu câștigător, dar cred că, davă voi încerca să fiu agresivă la momentele potrivite și răbdătoare la momentele potrivite, voi avea șansa mea. La Miami (n.r. în duelul direct de anul acesta) cred că am făcut niște erori neforțate în momente nepotrivite. Mă voi concentra să încerc să nu fac asta din nou", a mai spus jucătoarea de peste Ocean, care e convinsă că are toate datele pentru a câștiga în premieră un Grand Slam.
"Versiunea mea de acum câteva luni era pregătită să câștige un Grand Slam, dar cred că mi-am dorit prea mult, că am pus prea multă presiune pe mine. Acum sunt cu siguranță gata să câștig unul, dar nu pun nicio presiune asupra mea pentru a câștiga. Cred că există o linie fină între a crede în tine și a încerca prea mult", a mai spus Gauff.
Gauff și Swiatek se vor întâlni în finala de la Roland Garros pentru a treia oară în circuit. Liderul mondial a câștigat ambele întâlniri anterioare, la Roma în 2021 și la Miami în 2022. De altfel, tânăra sportivă din SUA nu a reușit până acum să-i ia vreun set polonezei.
https://i.eurosport.com/2022/06/02/3386328.jpg
Roland Garros
Robert Lewandowski, momente unice trăite la Paris: "Astăzi, Iga este vedeta. Deci, toți ochii pe ea"
04/06/2022 LA 17:29
Roland Garros
Cum arată cifrele unui triumf fulger la Roland Garros! Iga Swiatek a fost irezistibilă la Paris
04/06/2022 LA 15:55