Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"Djokovic și Zverev au plătit!" Presa din Germania, dură la adresa Irinei Begu după gestul făcut la Roland Garros

Bianca Dumitru

Publicat 27/05/2022 la 15:18 GMT+3

Irina Begu a fost criticată dur după ce joi, în timpul meciului cu Ekaterina Alexandrova din turul 2 al Roland Garros, românca a fost protagonista celui mai tensionat moment de pe zgura pariziană.

Irina Begu, prima reacție după calificarea în turul 3 la Roland Garros! "Publicul m-a înțeles"

Irina Begu s-a calificat joi în turul 3 la Roland Garros, după ce a învins-o în 3 seturi pe Ekaterina Alexandrova. Românca ar fi putut fi descalificată în setul decisiv, când, la scorul de 2-0, a dat cu racheta de pământ, iar aceasta a sărit în tribune, fiind foarte aproape să lovească un copil aflat în primele rânduri.
Arbitrul de scaun a cerut intervenția supervizorului, iar acesta din urmă, după ce s-a consultat cu familia copilului și cu arbitrul, a luat decizia ca meciul să continue, sportiva noastră primind doar un avertisment. Hotărârea a deranjat-o în mod vădit pe Alexandrova, dar și pe majoritatea lumii tenisului, considerându-se că românca trebuia descalificată.
Deși Irina Begu și-a cerut scuze atât imediat după meci, cât și la conferința de presă și în interviul acordat în exclusivitate pentru Eurosport, jurnaliștii din Germania au scris că sportiva ar fi meritat să fie sancționată mai dur.
Cei de la tag24.de au amintit de câteva situații asemănătoare în care alți jucători de tenis au plătit mai scump pentru ieșirile lor.
"Decizia luată a fost incredibilă. Româncei i s-a permis să continue. Ea a primit doar un avertisment, înainte de adversara să servească. Ekaterinei Alexandrova nu i-a venit să creadă și a discutat cu supervizorul. A trebuit să accepte decizia și a părăsit terenul înfrântă.
După meci, Begu și-a cerut scuze, dar asta nu schimbă cu nimic situația. Pentru că Djokovic și Zverev au plătit pentru ieșirile din ultima vreme", au notat nemții.
Citește și:

OFICIALII ROLAND GARROS AU EXPLICAT DE CE IRINA BEGU NU A FOST DESCALIFICATĂ

Oficialii turneului au făcut lumină în controversatul caz al Irinei Begu. Aceștia au emis un comunicat de presă în care au explicat de ce nu s-a decis descalificarea sportivei noastre. Conform mesajului transmis, rolul cheie le-a aparținut părinților copilului care a fost aproape să fie lovit.
Aceștia au insistat că fiul lor nu a fost atins de rachetă și a început să plângă din cauza sperieturii. Supervizorul a analizat situația și a decis că nu se impune o măsură extremă.
"După ce și-a pierdut serviciul (la 0-2 în setul 3), în timp ce mergea spre banca sa, Irina Camelia Begu a dat cu racheta de pământ în apropierea băncii și aceasta a ricoșat în zona spectatorilor. Racheta a aterizat în tribună și l-a șters pe un tânăr spectator.
După ce inițial s-a speriat, spectatorul s-a dovedit a fi ok. Supervizorul Grand Slam-ului a discutat cu părinții care erau cu fiul lor și aceștia au confirmat că acesta era nevătămat. Conform procedurilor, un avertisment pentru comportament nesportiv i-a fost acordat jucătoarei", s-a arătat în comunicatul celor de la Roland Garros.
Grand Slam-ul de la Roland Garros, al doilea al sezonului, este programat între 22 mai - 5 iunie și va putea fi urmărit în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Roland Garros 2022 - 27 mai, transmisiuni Eurosport 1&2
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo