Întrebat dacă Mouratoglou este cel mai potrivit antrenor pentru Halep, Năstase a răspuns: "Asta trebuie întrebată Simona, ea ştie, ea l-a angajat. O schimbare este, serviciul 2 e mai puternic. Dar o să se vadă schimbări în timp, nu putem după două săptămâni să cerem ca Simona să fie numărul 1 din nou. Pentru că e greu".
În opinia fostului număr 1 ATP, Simona Halep ar trebui să joace numai în turneele mari din timpul unui sezon.
"Simona Halep nu e obligată să revină în top 10, ea a fost numărul 1... eu i-am spus să joace turneele mai mari, adică să meargă la turneele de Grand Slam. Însă probabil că e un regulament conform căruia dacă nu joci în 14 turnee nu îţi dă puncte. Şi atunci de asta joacă. La Roland Garros eu spun să o lăsăm să joace. Are un antrenor care îi convine acum şi merge înainte. A pierdut două turnee, nu a pierdut totul. Un pronostic la Roland Garros e greu de dat. E fata asta din Polonia (n.r. - Iga Swiatek, numărul 1 mondial), mai e şi tunisianca (n.r. - Ons Jabeur, numărul 6 mondial), sunt multe jucătoare periculoase acolo. Şi toate vor să o bată pe Simona, e clar", a mai spus Ilie Năstase.
Roland Garros
Experții Eurosport au analizat succesul polonezei Iga Swiatek la Roland Garros. "A fost o mașinărie"
04/06/2022 LA 18:43
Sursa: Agerpres

Simona Halep a ajuns în Franța, unde pregătește Roland Garros

Deși a arătat bine la Madrid, unde a distrus-o pe Badosa, numărul doi mondial, Simo s-a oprit în sferturi, fiind învinsă de Ons Jabeur. În contextul în care tunisianca a câștigat ulterior turneul, pentru ca apoi să facă finală la Roma, un astfel de rezultat nu e un capăt de țară, dar la Foro Italico, săptămâna trecută, Halep din nou nu a confirmat. A fost învinsă în turul doi, de Danielle Collins, iar în primul set al disputei a călcat greșit, acuzând probleme la gleznă.
Se părea că nu e nimic serios, motiv pentru care sportiva din Contanța s-a întors în țară, pentru 2-3 zile de relacare înainte de a merge la Paris. Doar că, potrivit ProSport, Halep a fost nevoită să zboare mai repede în Franța, după ce glezna s-a umflat puțin. Destinația a fost Nisa, de unde va ajunge rapid la Biot, unde va intra pe mâinile lui Candice Gohier.
O celebră fizioterapeută, aceasta se va asigura că Simona nu va avea nicio problemă să joace la intensitate normală. Nu e atât vorba de dureri în momentul de față, cât de garanții că problemele nu se vor transforma într-o accdientare. După câteva ședințe cu Candice, care i-a fost alături la Madrid și Roma, campioana noastră va pleca spre Paris. Vrea să ajungă în capitala Franței încă de azi, pentru a se acomoda cât mai bine la zgura din capitala Franței.
De ieri pe 19 WTA, Halep are speranțe mari de la Roland Garros, unde vizează măcar o semifinală. De titlu nu poate fi vorba, în mod normal, în contextul în care Iga Swiatek e la cu totul alt nivel față de toate celelalte sportive, însă Simo poate începe comebackul la care speră în orașul care i-a oferit primul Grand Slam al carierei.
Turneul de la Roland Garros se vede în direct și exclusivitate pentru România pe Eurosport și Eurosport Player, în perioada 22 mai - 5 iunie.
Roland Garros
Robert Lewandowski, momente unice trăite la Paris: "Astăzi, Iga este vedeta. Deci, toți ochii pe ea"
04/06/2022 LA 17:29
Roland Garros
Cum arată cifrele unui triumf fulger la Roland Garros! Iga Swiatek a fost irezistibilă la Paris
04/06/2022 LA 15:55