Poloneza Iga Swiatek, numărul unu mondial WTA, s-a calificat în finala actualei ediţii de la Roland Garros, după ce a trecut uşor joi de rusoaica Daria Kasatkina (20 WTA), cu 6-2, 6-1, la capătul a ceva mai mult de o oră de joc.
Victoria cu Daria Kasatkina a fost pe deplin meritată, dar la conferința de presă jurnaliștii și-au adus aminte de un punct jucat la 3-3 în primul set al confruntării cu Pegula, din sferturi. Scurta trimisă de jucătoarea din SUA a căzut de două ori în terenul super-campioanei poloneze, înainte ca aceasta să reușească o contra-scurtă câștigătoare. Nici arbitrul, nici Iga și nici măcar Pegula nu au observat acest lucru, astfel că punctul a mers în direcția polonezei. Întrebată despre acest lucru la conferința de presă de după duelul cu Daria Kasatkina, Swiatek a oferit un răspuns de mare campioană.
"Chestia este că încerc să ajung la fiecare minge în principiu și da… Dacă au fost două sărituri, atunci îmi pare rău! Dar în acel moment eram atât de concentrată să ajung la minge și să câștig punctul, încât am mers înainte, știi… Aceste momente sunt destul de complicate pentru că totul ține de arbitru. Dar dacă au fost două sărituri, atunci îmi pare rău, eram prea concentrată pentru a câștiga punctul", a spus favorita principală de la Roland Garros!
Roland Garros
Experții Eurosport au analizat succesul polonezei Iga Swiatek la Roland Garros. "A fost o mașinărie"
04/06/2022 LA 18:43

Swiatek, înainte de finala cu Cori Gauff, de la Roland Garros: "Sunt mândră de mine"

Victoria contra Kasatkinei a fost a 34-a consecutivă pentru Swiatek. Dacă poloneza va triumfa la Roland Garros, va egala recordul all-time de victorii succesive în circuit, deținut de Venus Williams (35). La conferința de presă de după meci, cea mai bună jucătoare a lumii a recunoscut că este destul de stresant să se afle într-o asemenea postură, dar a menționat că încearcă să trateze ultimul act ca pe un meci oarecare.
"A putea juca finala este un lucru grozav, mai ales când nu știam cum voi juca aici după atâtea turnee. Pentru mine, părea evident că această serie s-ar putea să se apropie de sfârșit. Privesc înainte, o iau pas cu pas. Nu aveam un obiectiv anume pentru acest turneu. Am vrut doar să văd cum se va dezvolta jocul meu meci de meci. Sunt mândră de mine.
Încerc să tratez aceste jocuri ca pe oricare alt joc. Este destul de stresant și accept asta. Vreau să continui să fac aceeași treabă. Merge destul de bine. Sunt conștientă că adversarele mele sunt și ele stresate. Așa că tratez aceste finale ca pe orice alt joc. Îmi amintesc cum am ajuns acolo unde sunt și care sunt punctele mele forte și mă ajută. Este vorba despre o stare de spirit și de pregătire înainte de meci", a spus Iga Swiatek după meciul cu Daria Kasatkina.
Iga Swiatek va lupta sâmbătă, în direct pe Eurosport 1, pentru trofeu împotriva lui Cori Gauff, care a învins-o categoric pe Martina Trevisan, scor 6-3, 6-2. Tânăra jucătoare din SUA a atins mai multe borne impresionante odată cu accederea în ultimul act și are șansa ei de a câștiga, deși forma și experiența suplimentară ale polonezei o fac clar favorită.
Gauff și Swiatek se vor întâlni în finala de la Roland Garros pentru a treia oară în circuit. Liderul mondial a câștigat ambele întâlniri anterioare, la Roma în 2021 și la Miami în 2022. De altfel, tânăra sportivă din SUA nu a reușit până acum să-i ia vreun set polonezei.
https://i.eurosport.com/2022/06/02/3386328.jpg
Roland Garros
Robert Lewandowski, momente unice trăite la Paris: "Astăzi, Iga este vedeta. Deci, toți ochii pe ea"
04/06/2022 LA 17:29
Roland Garros
Cum arată cifrele unui triumf fulger la Roland Garros! Iga Swiatek a fost irezistibilă la Paris
04/06/2022 LA 15:55